Με ρεμπέτικα τραγούδια αποχαιρέτησαν τον Αγάθωνα - Συγκινεί το "αντίο" του Γιώργου Νταλάρα, του Ηλία Κόζα & της Γλυκερίας (φωτό - βίντεο)

Θλίψη στην κηδεία του μεγάλου ρεμπέτη...

Το τελευταίο "αντίο" είπαν συγγενείς και φίλοι στον Αγάθωνα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Ευαγγελισμό Λαγκαδά, στη Θεσαλονίκη. 

Τον μεγάλο ρεμπέτη αποχαιρέτησαν με τραγούδια και μπαγλαμαδάκι, το μεσημέρι της Πέμπτης, οδηγώντας τον στην τελευταία του κατοικία. 

Σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε η κηδεία και η ταφή του συνθέτη και τραγουδιστή, που "έφυγε" από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στα 65 του χρόνια. 

Παράλληλα, αγαπημένοι του συνάδελφοι τον αποχαιρέτησαν μέσω των social media, με μεγάλη φόρτιση.

Ο Γιώργος Νταλάρας έγραψε για εκείνον «Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ήταν ένας τέλειος τραγουδιστής του ρεμπέτικου, με όλη τη σημασία της λέξης. Πιστός σ’ αυτό το είδος, βαθύς γνώστης, αφοσιωμένος, ακριβής και καλλίφωνος σαν τους παλιούς θρύλους, τους μεγάλους τραγουδιστές του ρεμπέτικου, που χάνει σήμερα έναν σημαντικότατο εκπρόσωπό του. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Καλό σου ταξίδι Αγάθωνα».

«Αγαπημένε μου φίλε έφυγες νωρίς... Με την φωνή και την ψυχή σου ενσωματώθηκες περισσότερο απ όλους σαν γνήσιος ρεμπέτης στα τραγούδια που τόσο αγαπούσες... Είχα τη χαρά να συναντηθώ μαζί σου μουσικά στη δισκογραφία, σε συναυλίες, στο ιστορικό Χάραμα... Κάθε μουσική συνάντηση μαζί σου, ανάταση και μέθεξη! Καλό ταξίδι Αγάθωνα!» έγραψε η Γλυκερία στο instagram. 

Τον Αγάθωνα αποχαιρέτησε και ο Ηλίας Κόζας, με τον οποίο συνεργάστηκαν το 2013. Ο γνωστός ρεμπέτης μαζί με το συγκρότημα Koza Mostra είχαν εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision με το τραγούδι "Alcohol is free", κατακτώντας την έκτη θέση. 

«“Πατέρας, αδερφός, φίλος. Τιμή μου που σε γνώρισα…! Τώρα βρήκες στιγμή να βιαστείς; Καλή αντάμωση!”» έγραψε ο τραγουδιστής. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ