Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα - Να αποχωρίσει άμεσα η Τουρκία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Αυστηρό μήνυμα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών προς την Τουρκία...

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Όπως τόνισε ο Έλληνας Υπουργός, σε δήλωσή του, το συγκεκριμένο αίτημα διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η Τουρκία «απέδειξε και πάλι ότι οι δηλώσεις της περί ετοιμότητας για διάλογο ήταν ανειλικρινείς και προσχηματικές. Ότι αποστρέφεται τις σύγχρονες αντιλήψεις που διέπουν τα κράτη τον 21ο αιώνα. Ότι ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα. Ότι εφαρμόζει πολιτική κανονιοφόρων. Ότι εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρόλο. Ότι δρα εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου. Ότι επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα».

«Δεν θα υπάρξει ανοχή στις απόπειρες της Τουρκίας. Απευθυνόμαστε προς όλους. Η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, στέλνοντας σαφές μήνυμα. 

«Καλούμε την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ