Λοιμωξιολόγος Σύψας: Απειλητικός ο χειμώνας - Ο δείκτης R0 ξεπέρασε το 1

Ανήσυχος εμφανίστηκε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο γνωστός λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας... 

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, ενώ χαρακτήρισε "απειλητικό" τον ερχόμενο χειμώνα, τόσο λόγω του κλίματος της χώρας μας, όσο και λόγω του ανοίγματος των σχολείων. 

Όπως τόνισε ο κ. Σύψας, καταγράφηκε υπέρβαση του ορίου του δείκτη R0 - ο οποίος είναι πλέον πάνω από το 1 - με την υπέρβαση να υπολογίζεται ότι σημειώθηκε περίπου στις 20 Ιουλίου.

Επιβαρυντικό παράγοντα, που «σπρώχνει» προς τα πάνω τον δείκτη R0, αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, ο υπερπληθυσμός που παρατηρείται τον χειμώνα στα αστικά κέντρα, με πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η εποχική γρίπη.

«Με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης» τόνισε το μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6». 

«Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι θα διολισθήσουμε σε μεγάλες εικόνες παραπληροφόρησης» συμπλήρωσε. 

Όπως πρόσθεσε, δε, «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανιχνεύονται, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πολλαπλάσια των όσων ανακοινώνονται».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ