Είσαι πάνω από 30 χρονών; Aυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς

Καθώς μεγαλώνουμε αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. 

Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο, όμως η φροντίδα του εαυτού μας είναι δείγμα της αγάπης μας προς εμάς. Αυτό ισχύει και για την επιδερμίδα μας, που έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε κάθε ηλικία. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για την καλύτερη δυνατή περιποίηση μετά τα 30;

Να κοιμάσαι νωρίτερα.

Όσο μεγαλώνουμε, δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε (άγχος, πολλές σκέψεις κτλ.) και ξυπνάμε πολύ πιο εύκολα. Στόχευσε τις εννέα ώρες ύπνου για να κοιμηθείς τελικά επτά με οκτώ γεμάτες.

Να αφαιρείς νωρίτερα το μακιγιάζ σου.

Οι περισσότερες από εμάς περιμένουμε να ξεβαφτούμε λίγο πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Όμως όσο πιο γρήγορα καθαρίσεις το πρόσωπό σου και το ενυδατώσεις, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουν για να δράσουν τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς στην καθαρή επιδερμίδα. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δεν έχουν θέση στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, καθώς πρέπει να ακολουθήσεις την κλασική διαδικασία.

Αύξησε τα μαξιλάρια.

Αν έχεις κλείσει τα τριάντα, είναι καλή ιδέα να αρχίσεις να κοιμάσαι με δύο μαξιλάρια. Έχοντας το κεφάλι σου μερικούς πόντους ψηλότερα ενώ κοιμάσαι, αποτρέπεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Η βαρύτητα βοηθάει στη ροή του αίματος, ώστε τα υγρά να μην συσσωρεύονται κάτω από τα μάτια και στο πρόσωπό σου αναφέρει το tsemperlidou.

Δώσε στα χέρια σου την ίδια προσοχή με το πρόσωπο.

Δεν αρκεί να έχεις απλά μία κρέμα χεριών δίπλα στο κομοδίνο σου. Τα χέρια σου χρειάζονται μια πλούσια κρέμα που θα τους προσφέρει απαραίτητη ενυδάτωση. Κατά τη διάρκεια του ύπνου σου, έχεις μια καλή ευκαιρία για να βοηθήσεις στην επανόρθωση των ταλαιπωρημένων χεριών.

Όχι άλλες απλές μαξιλαροθήκες.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες θεωρούνται ένα από τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς. Ο ύπνος σε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες βοηθά στην αποφυγή του σπασίματος των μαλλιών και στη δημιουργία ρυτίδων. Αν πάλι θέλεις να κρατήσεις τις βαμβακερές ή λινές μαξιλαροθήκες σου, βεβαιώσου ότι τις πλένεις κάθε δύο ημέρες (προτίμησε απορρυπαντικό χωρίς άρωμα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ