Μυθικός Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός

Έγραψε ιστορία για άλλη μια φορά... 

Μέχρι σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαινόταν να έχει ένα ψυχολογικό μειονέκτημα απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, από τον οποίο είχε ηττηθεί άδοξα στον τελικό του European Open, στο Αμβούργο, πριν από μερικές ημέρες. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν...

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στο Παρίσι, νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) τον αντίπαλό του και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, καταγράφοντας τη δεύτερη παρουσία του στην τετράδα ενός Major τουρνουά, μετά το Australian Open το 2019.  

Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Il ne faut pas vendre la peau de l’ours avant de l’avoir tué.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

O Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση και με τέτοια απόδοση έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε «καθαρά», ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι.

Η μοναδική απώλεια που είχε ο Τσιτσιπάς ήταν στον εναρκτήριο αγώνα του, όταν βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν 15 συνεχή κερδισμένα σετ, ενδεικτικά της αγωνιστικής κατάστασης αλλά και της ψυχολογίας στην οποία βρίσκεται ο νεαρός πρωταθλητής αναφέρει το ΑΠΕ.

Η μέτρια εκκίνηση στον αποψινό αγώνα (δέχθηκε break με το «καλημέρα») δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που μετά το υπέρ του 5-3 στο πρώτο σετ... άλλαξε ταχύτητα κι άφησε τον ταλαντούχο Ρούμπλεφ απλώς να παρακολουθεί τον καλπασμό του προς τη νίκη. 

Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό, το παιχνίδι του από τη βασική γραμμή επίσης και η συνολική παρουσία του απέπνεε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, στοιχεία που αν εμφανιστούν και στον ημιτελικό μπορούν να τον φέρουν ακόμη κι ως τον τελικό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Il fait un froid de canard.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Τσιτσιπάς: «Πλέον, δεν ανήκω στην Next Gen, ψάχνω κάτι σπουδαίο»

Μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων και ειδικών περί ψυχολογίας, υποστηρίζει ότι για να είναι χρήσιμη και ουσιαστική η αυτοπεποίθηση, πρέπει να στηρίζεται στην αυτοεκτίμηση. Και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι ένας από τους πρωταθλητές παγκοσμίου επιπέδου, που φαίνεται να βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, η συγκεκριμένη επιστημονική άποψη.

«Φυσικά, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο του τουρνουά. Αλλά περιμένετε... Από νεαρή ηλικία, έχω ως στόχο να κατακτήσω ένα τουρνουά Grand Slam μία ημέρα. Ας πούμε λοιπόν, ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και νομίζω ότι έμαθα από τον πρώτο ημιτελικό μου. Ψάχνω κάτι σπουδαίο», σχολίασε ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς για μία θέση στο φημισμένο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός.

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν είμαι πλέον μέλος του Next Gen. Είμαι ενήλικας τώρα», πρόσθεσε ο «Tsitsifast» δείχνοντας αποφασισμένος για το... επόμενο βήμα στην καριέρα του και συνέχισε αναφερόμενος στους Big-3: «Ας είμαστε ειλικρινείς, ναι ήταν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβαίνει σε πέντε ή έξι χρόνια».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Battez-vous pour que ça vienne.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Ντομινίκ Τιμ: «Αυτό που πέτυχε είναι καταπληκτικό. Το να είσαι σε θέση να κάνεις δύο τελικούς στη σειρά στο Roland Garros είναι σπουδαίο. Με βοηθά να καταλάβω το παιχνίδι και με ωθεί να κάνω περισσότερα για να πετύχω τα ίδια πράγματα που κάνει. Δουλεύει ασταμάτητα, είναι παθιασμένος. Είμαστε καλοί φίλοι και νομίζω ότι έχω πολλά να μάθω από αυτόν. Μπορεί να είναι παράδειγμα για τους νέους».

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ζει ακόμη σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, δεδομένου ότι ο πατέρας του, Απόστολος, είναι και ο προπονητής, αλλά και ο «φύλακας αγγελος» του. Ωστόσο, η μητέρα του δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να του δώσει τη γνώμη της για το παιχνίδι:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeder Schuss ist eine Wahl.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

«Η μαμά μου ξέρει πολλά για το τένις. Και μερικές φορές γίνεται περίπλοκο όταν μου λέει κάτι και ο πατέρας μου λέει κάτι άλλο. Πρέπει λοιπόν να καθήσουμε και να συνομιλήσουμε ειρηνικά. Πρέπει να θυμηθώ ότι ο προπονητής μου είναι ο Απόστολος, ο πατέρας μου. Μπορεί γρήγορα να γίνει θυελλώδης. Ο Πάτρικ (σ.σ. Μουράτογλου) βοηθά στην ένωση αυτής της ομάδας. Αλλά η μητέρα μου είναι αξιολάτρευτη. Μας δίνει πολλή ενέργεια».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Work on you, for you.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Ακολούθως, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αγώνες, ειδικά στις δύσκολες στιγμές: «Όταν γίνεται περίπλοκο, σκέπτομαι κάθε πόντο ξεχωριστά. Αδειάζω πριν από κάθε πόντο. Σκέπτομαι την τακτική μου και τα διαφορετικά σενάρια που θα πρέπει να αντιμετωπίσω στα επόμενα παιχνίδια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ