Κορωνοϊός- Εμβόλιο Οξφόρδης: Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές

Η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα συνεχιστεί στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa.

Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 απεβίωσε, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή. Σύμφωνα ωστόσο με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

Να σημειωθεί πως η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα συνεχιστεί στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa.

 

Η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο του εθελοντή, επικαλούμενη το απόρρητο των πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα είχε διακοπεί αν ο εθελοντής ο οποίος απεβίωσε μετείχε στο ενεργό σκέλος της, ανέφερε μια πηγή με γνώση της κατάστασης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε το Bloomberg και επεσήμανε με ανάρτησή του και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος«ο Βραζιλιάνος εθελοντής που πέθανε συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου της Astra Zeneca αλλά δεν είχε πάρει το εμβόλιο. Είχε πάρει εικονικό εμβόλιο».

Ο Βραζιλιάνος εθελοντής που πέθανε συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου της Astra Zeneca αλλά δεν είχε πάρει το εμβόλιο. Είχε πάρει εικονικό εμβόλιο.

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Να επισημάνουμε πως οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα ανήκουν, αν δηλαδή λαμβάνουν το εμβόλιο ή ένα ψευδοφάρμακο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ