Ο πρίγκιπας William σπάει τη σιωπή του για την αμφιλεγόμενη συνέντευξη της μητέρας του, Diana, στο BBC το 1995- Η ανακοίνωση που εξέδωσε (φωτό-βίντεο)

Επρόκειτο για μία συνέντευξη που 25 χρόνια πριν, είχε "ταράξει" τα νερά τόσο στο Μπάκιγχαμ, όσο και σε ολόκληρη την Μ. Βρετανία. 

Ανεξάρτητη έρευνα ανακοίνωσε πως ξεκινά το BBC, σχετικά με τις αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Martin Bashir για να πάρει την πολυσυζητημένη συνέντευξη από την πριγκίπισσα Diana, εν έτει 1995.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Family (@royal_family_history)

Επρόκειτο για μία συνέντευξη που 25 χρόνια πριν, είχε "ταράξει" τα νερά τόσο στο Μπάκιγχαμ, όσο και σε ολόκληρη την Μ. Βρετανία. 

Στην εξομολόγηση αυτή η Diana είχε μιλήσει, από καρδιάς, για την κατάθλιψη, τα προβλήματα στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ενώ είχε παραδεχθεί και τις εξωσυζυγικές της σχέσης.

Ο μεγαλύτερος γιος της Diana, πρίγκιπας William, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο γεγονός, με δήλωση που εξέδωσε.

«Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο William, ενώ συνέχισε αναφέροντας πως «θα πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με τις πράξεις που οδήγησαν στην συγκεκριμένη συνέντευξη, καθώς και τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκείνη την εποχή από το BBC».

Να σημειωθεί πως ο αδελφός της Diana, Earl Spencer, είχε ζητήσει να γίνει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την συνέντευξη, κατηγορώντας τον δημοσιογράφο πως του είχε παρουσιάσει πλαστά έγγραφα, με στόχο να τον συστήσει στη Diana και να εξασφαλίσει την συνέντευξη αυτή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal-ish (@_althorp)

Η υπόθεση ανατέθηκε σε έναν από τους πιο γνωστούς και σοβαρούς δικαστές της Βρετανίας, τον Lord Dyson, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2016.

To BBC είναι αποφασισμένο να φτάσει στην αλήθεια, όπως τονίζει, ωστόσο, ο - άμεσα εμπλεκόμενος- δημοσιογράφος Martin Bashir είναι σοβαρά άρρωστος με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις και εξηγήσεις. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ