Οι πρώτες τσάντες από φύλλο είναι γεγονός & θα τις λατρέψετε - Τις έφτιαξε η Amélie Pichard "μετρ" στα υπέροχα αξεσουάρ - Δείτε φώτο

Οικολογική και υπέροχη! - Δείτε τη σε όλα τα χρώματα 

Η σχεδιάστρια  Amélie Pichard δημιούργησε  ένα νέο οικολογικό αξεσουάρ κατασκευασμένο από ένα μεγάλο τροπικό φύλλο. Πρόκειται για μία υπέροχη τσάντα που φτιάχτηκε για τη σειρά  O.V.N.I.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη amélie pichard (@ameliepichard)

Η νέα τσάντα που δημιούργησε η γνωστή για τα υπέροχα αξεσουάρ που δημιουργεί σχεδιάστρια , είναι φτιαγμένη από φύλλο αλόκασια.

Η αλοκάσια - γνωστή και ως "αυτί του ελέφαντα" λόγω του σχήματος των φύλλων της - είναι ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με καταγωγή από τις τροπικές ζούγκλες της νοτιανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το  γαλλικό Madame Figaro για τη σχεδιάστρια  Amélie Pichard, η καινοτομία αποτελεί μέρος της δημιουργικής διαδικασίας. Με αυτό το όραμα για τη μόδα,  η "μετρ" στα αξεσουάρ , σχεδιάστρια, παρουσίασε  μια ετικέτα που ονομάζεται O.V.N.I. (Φυσικά ή καινοτόμα  αντικείμενα).

 

 

Το κριτήριο: να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις για το δέρμα χρησιμοποιώντας φυσικά, καινοτόμα υλικά ή εκείνα που προέρχονται από την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Από αυτό το project γεννήθηκε η πρώτη τσάντα φτιαγμένη από  φύλλο από το φυτό αλοκάσια,  που πωλήθηκε για 595 ευρώ.

Το φύλλο beLEAF που χρησιμοποιήθηκε έχει υποστεί επεξεργασία με οργανικά έλαια για την προστασία της επιφάνειάς του.

Το υλικό στη συνέχεια βερνικώθηκε και  προστέθηκε επένδυση  με βαμμένο λινό, το οποίο αναμιγνύεται με πολυεστέρα για να γίνει ανθεκτικό και να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα.

Η νέα τσάντα  συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα "vegan" συλλογή, όπως μια τσάντα από vintage ταπετσαρία και τα 100% ανακυκλώσιμα σανδάλια Medusa.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ