Ιταλός εργαζόμενος στο Buckingham έκλεβε την βασίλισσα Ελισάβετ & μπήκε φυλακή - Ποιο ήταν το πιο ακριβό κλοπιμαίο του

Τα πουλούσε online!

Online πουλούσε τα κλοπιμαία από το Buckingham ο 37χρονος εργαζόμενος του παλατιού, που μπήκε φυλακή μετά και την ομολογία του.

Ο λόγος για τον 37χρονο Adamo Canto, που ομολόγησε σε τρεις κατηγορίες για κλοπή, μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2020.

Ο άντρας σύμφωνα και με το BBC καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης, καθώς οι Αρχές βρήκαν "σημαντική ποσότητα αντικειμένων" στα καταλύματά του στο Royal Mews του βρετανικού παλατιού.

 

 

Ο 37χρονος ήταν βοηθός τροφοδοσίας και εργαζόταν στο Buckingham από το 2015. Όταν ξέσπασε η πανδημία του κροωνοϊού εκμεταλλεύτηκε λοιπόν το γεγονός ότι απέκτησε πρόσβαση σε γραφεία και άλλα δωμάτια, που προηγουμένως δεν είχε.

Έτσι κατόρθωσε να αποσπάσει από το Buckihgham κλοπιμαία αξίας ως και 110.000 ευρώ. Ωστόσο ο 37χρονος τα πούλησε στο Ebay σε πολύ μικρότερη τιμή, κερδίζοντας ουσιαστικά περίπου 10.000 δολάρια. 

 

 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Simon Maughan συνολικά 37 αντικείμενα από το παλάτι πουλήθηκαν στο διαδύκτιο, ενώ ο Canto είχε κλεψει συνολικά 77 αντικείμενα.

Μεταξύ των κλοπιμαίων υπήρχαν φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι, του πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και της Κέιτ Μίντλετον.

 

 

Ακόμα απέσπασε πολλά μετάλλια, μεταξύ των οποιών και το Companion of Bath, που άνηκε στον Vice Admiral Master, Tony Johnstone-Burt.

Μάλιστα ο Johnstone-Burt είπε σε μια δήλωση ότι συνειδητοποίησε ότι το μετάλλιο έλλειπε όταν πήγε να το φορέσει!

 

 

Ο Canto έκλεψε επίσης το μετάλλιο του διοικητή του βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος από το ντουλάπι του πρώην αξιωματούχου του βρετανικού στρατού, το οποίο του είχε δοθεί από τη Βασίλισσα το 2010.

Ένα από τα πιο σημαντικά κλοπιμαία του ωστόσο πιστεύεται ότι είναι το φωτογραφικό άλμπουμ του βασιλικού δείπνου που δόθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αξίας 1.660 ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ