Το «τελευταίο αντίο» στον Αντώνη Καλογιάννη - Θλίψη στην κηδεία του γνωστού ερμηνευτή (φωτό & βίντεο)

Το παρών έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας

Στο νεκροταφείο της Καισαριανής και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον ερμηνευτή Αντώνη Καλογιάννη που «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 81 χρονών.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή χθες ο σύζυγος της κόρης του γνωστού τραγουδιστή, δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Μπούρας με ανάρτησή του στο Facebook 

Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα Σάββατο (13/2) καλλιτέχνες και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον τραγουδιστή, που έσβησε μετά από 55 χρόνια καριέρας.

Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Γιώργος Λιάνης και ο Δήμος Βερύκιος ήταν ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν  στο νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο αντίο.

 

Συντετριμμένες ήταν η κόρη και η εγγονή του ενώ προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο κατέθεσαν στεφάνια στην μνήμη του.

Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αντώνης Καλογιάννης γεννήθηκε στη Καισαριανή στις 3 Αυγούστου 1935 και  ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδιστές 

Έχει τραγουδήσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάριου Τόκα, Τάκη Μουσαφίρη, του Αργύρη Κουνάδη καθώς και -μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού- στο δίσκο του Δήμου Μούτση "Συνοικισμός Α", που κυκλοφόρησε το 1972.

Επίσης -μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη- στο δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου "Γράμματα στο Μακρυγιάννη", που κυκλοφόρησε το 1979.

Η μακρά πορεία  του Καλογιάννη στο ελληνικό τραγούδι ξεπερνά τα 40 χρόνια. Συνταξιδιώτες του, όλες αυτές τις δεκαετίες, ο κόσμος που τον αγάπησε.

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους συνθέτες και έδωσε το δικό του χαρακτηριστικό ερμηνευτικό στίγμα τόσο στα τραγούδια του αγώνα, όσο και του έρωτα.

Το 1970 μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποίησαν περισσότερες από 500 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Το 1972 ο Αντώνης Καλογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα, Γιάννη Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Λειβαδίτη, Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.

Το 1980 κυκλοφόρησε έναν δίσκο με τον Μίμη Πλέσσα και τον Δημήτρη Χριστοδούλου με τίτλο «Τραγούδια της γειτονιάς». Το 1981 ο Αντώνης Καλογιάννης ξεκίνησε το ερωτικό τραγούδι και καθιερώθηκε ως ερωτικός τραγουδιστής. Η δεκαετία του 80 θεωρείται από τις πιο εμπορικές της καριέρας του με τραγούδια όπως «Όμορφη μου Κατερίνα», «Αννούλα του χιονιά», «Σ’ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη», «Και που λες Ευτυχία».

Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αντώνης Καλογιάννης έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε άλλους τόσους, καθώς επίσης έχει τραγουδήσει για το θέατρο και την τηλεόραση.

Photo: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ