To θρυλικό No5 έγινε 100 χρονών & η Chanel το γιορτάζει με ένα μυθικό κολιέ - Το βίντεο που μας μυεί στην ιστορία του διάσημου αρώματος (φώτο)

Το περίφημο άρωμα έγινε 100 χρονών και ο διάσημος οίκος το γιορτάζει με μια σειρά από ονειρικά κοσμήματα

"Γιατί Chanel; Μα για το N ° 5  φυσικά" . Η Μέριλιν Μονρόε έλεγε ότι φόραγε μόνο λίγες σταγόνες Chanel N ° 5 πριν από τον ύπνο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για το πιο εμβληματικό άρωμα όλων των εποχών.

Το περίφημο άρωμα έγινε 100 χρονών και ο διάσημος οίκος το γιορτάζει με μια σειρά από ονειρικά κοσμήματα.

Ανάμεσα στα 123 κομμάτια της συλλογής ένα μαγευτικό κολιέ διακοσμημένο με διαμάντι 55,55 καρατίων.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται το "σήμα κατατεθέν" για έναν οίκο. Ένα από αυτά είναι το N ° 5 για τη Chanel. 

Το θρυλικό άρωμα που δημιουργήθηκε "για τη γυναίκα, από μία γυναίκα". 

Το δημιούργησε ο αρωματοποιός Ernest Beaux με την Gabrielle Chanel το 1921.

Σήμερα για τα 100α γενέθλια η Patrice Leguéreau, διεύθυντρια  του Chanel Jewelry Creation Studio, φαντάστηκε τη συλλογή Νο 5, τα πρώτα και μοναδικάυψηλής ποιότητας. κοσμήματα αφιερωμένα σε ένα άρωμα, δηλαδή 123 κομμάτια που αποτυπώνουν όλες τις όψεις του αρώματος,από το λογότυπο, το μπουκάλι , μέχρι την αίσθηση που δημιουργεί όταν το φοράς.

Το αριστούργημα αυτής της υψηλής συλλογής κοσμημάτων; Το  "55,55", ένα μυθικό κολιέ με διαμάντια που παρουσιάζει το μπουκάλι και περιέχει στην καρδιά του ένα διαμάντι 55,55 καρατίων, συμβολικό βάρος που του έδωσε το όνομα του.

"Και για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτό το μυθικό μπουκάλι, όλα υπάρχουν στο κολιέ: το σχήμα του πώματος, η σιλουέτα του μπουκαλιού, το κούμπωμα σε σχήμα τυχερού αριθμού, όλα σε διαμάντια: 104 στρογγυλά διαμάντια και 42 διαμάντια μπαγκέτε.

Χωρίς να ξεχνάμε την πτώση των διαμαντιών "δάκρυ"  διαφόρων μεγεθών, σαν να πέφτουν μερικές σταγόνες. Μια ωδή στο Chanel Νο 5, το οποίο  ο οίκος θα διατηρήσει πολύτιμα στην κληρονομιά του, ως μάρτυρα  και σύμβολο που ενώνει τον κόσμο της αρωματοποιίας και του κοσμήματος, και οι δύο αγαπητοί της Gabrielle Chanel", λέει η Patrice Leguéreau, σύμφωνα με τη γαλλική Vogue.

Το βίντεο

Για να γιορτάσει την 100ή επέτειο του αρώματος, ο γαλλικός οίκος μόδας εξερευνά την ιστορία του σε ένα νέο επεισόδιο του Inside Chanel. Η σειρά τεκμηριώνει την πλούσια ιστορία και τις πολιτιστικές αναφορές πίσω από μία από τις πιο εμβληματικές μάρκες του κόσμου, αναφέρει το γαλλικό Elle. 

Σε αυτό το επεισόδιο, οι θεατές θα δουν το Chanel Νο. 5 όπως δεν το έχουν ξαναδεί, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας της γέννησης του, της έμπνευσης πίσω από τη σιλουέτα και το σχέδιό του μπουκαλιού, το ιδιαίτερο νόημα πίσω από τον αριθμό πέντε, τον σημαντικό ρόλο του στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, και τις αλλαγές που έφερε στον πολιτισμό των καλλυντικών και την μοντέρνα αρωματοποιία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ