Έλον Μασκ: Τροχαίο ατύχημα με αυτοκίνητο της Tesla & δύο νεκρούς του «στοίχισε» 5,6 δις ευρώ - Τι λέει ο ίδιος

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. 

Ο Έλον Μασκ παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, μετά τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 188,1 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της Tesla και της Space X βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στα πρωτοσέλιδα του διεθνή Τύπου τόσο για τις οικονομικές και επιχειρηματικές του επιτυχίες, όσο και για τις… συχνά προκλητικές του δηλώσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσία του Μασκ, προέρχεται από το ποσοστό του (21%) στην Tesla.

Στο χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνονται περίπου 147 εκατ. μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παράλληλα έχει επενδύσει περί τα 56 εκατ. σε μετοχές. Οι απολαβές τους ως CEO της εταιρείας είναι ένα ακόμα μεγάλο «μερίδιο» της περιουσίας του, καθώς για κάθε ορόσημο που «πιάνει» λαμβάνει ένα πακέτο μετρητών και μετοχών.

Αυτή την φορά όμως τα νέα δεν είναι και πολύ καλά για αυτόν. Ο Έλον Μασκ έχασε 5,6 δισ. δολάρια μετά από μοιραίο τροχαίο αυτοκινήτου της Tesla, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 

 

Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν τη χαμηλότερη τιμή τους με 694,82 αναφέρει το NBC.

Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, στο κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή, 16 Απριλίου, κάθε μετοχή της εταιρείας του Μασκ ήταν στα 739,78 δολάρια περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της Yahoo Finances.

O ίδιος την Δευτέρα σε tweet ανέφερε ότι τα αρχεία καταγραφής δεδομένων έδειξαν ότι το "Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο" στο αυτοκίνητο και ότι δεν είχε πλήρης δυνατότητες αυτο-οδήγησης, ή FSD, ένα χαρακτηριστικό πρόσθετης αξίας 10.000 δολαρίων που επιτρέπει στα οχήματα να παρκάρουν και να αλλάζουν αυτόματα τις λωρίδες σε αυτοκινητόδρομους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ