Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Topwoman η Κατερίνα Παπαδημητρίου -μαθήτρια Λυκείου - H Ελληνίδα νικήτρια στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Juvenes Translatores

Οι μεταφραστές και οι μεταφράστριες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέλεξαν τους νικητές και τις νικήτριες μεταξύ 2.800 συμμετοχών από σχολεία όλης της Ευρώπης

Για άλλη μια φορά βραβεύουμε τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού Juvenes Translatores, του ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διαδικτυακή τελετή απονομής των βραβείων για τους 27 νικητές και νικήτριες  πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube και στο Facebook.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τους νικητές και τις νικήτριες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Οι μαθητές, οι καθηγητές τους και οι μεταφραστές μίλησαν για το πόσο σημαντικές είναι οι γλώσσες και η μετάφραση για την αλληλοκατανόηση και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων.

Φέτος, τα μονοσέλιδα κείμενα που δόθηκαν για μετάφραση είχαν τίτλο «Πλοηγώντας σε δύσκολους καιρούς Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Οι μεταφραστές και οι μεταφράστριες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέλεξαν τους νικητές και τις νικήτριες μεταξύ 2.800 συμμετοχών από σχολεία όλης της Ευρώπης.

Επιπλέον, 248 μαθητές και μαθήτριες έλαβαν έπαινο για τις εξαιρετικές μεταφράσεις τους.

Από την Ελλάδα νικήτρια αναδείχθηκε η Κατερίνα Παπαδημητρίου, μαθήτρια στο 1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αθηνών – Γεννάδειο, ενώ άλλοι 8  Έλληνες μαθητές και μαθήτριες έλαβαν έπαινο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούσαν να μεταφράσουν κείμενα ανάμεσα σε όποιο ζεύγος γλωσσών ήθελαν, από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό χρησιμοποίησαν 150 από τους 552 διαθέσιμους γλωσσικούς συνδυασμούς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η Επιτροπή διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2007 τον διαγωνισμό Juvenes Translatores (που στα λατινικά σημαίνει «νέοι μεταφραστές») για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία και για να δώσει στους νέους και στις νέες μια γεύση από το επάγγελμα του μεταφραστή.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα καλέσει επίσης τους νέους και τις νέες μας να συμμετάσχουν στη συζήτηση για τη «Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης» και να μοιραστούν τις απόψεις και τα όνειρά τους για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ