Τζένη Μπαλατσινού - Κικίλιας γιορτάζουν μαζί στην Παναγία την Διασώζουσα - Στην Πάτμο με τον γιο τους το αγαπημένο ζευγάρι (φωτό)

Εύχονται χρόνια πολλά με υγεία και φώτιση

Στην Πάτμο, εκεί όπου βάφτισαν πριν από λίγο μόλις καιρό τον γιο τους, γιορτάζουν την Παναγία Διασώζουσα, η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας, που έκαναν σχετικές αναρτήσεις στις σελίδες τους στο Instagram.

«Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία μας! Χρόνια πολλά σε όλες και όλους με υγεία και φώτιση» έγραψε στο post του ο υπουργός Υγείας.

Από πλευράς της το πρώην μοντέλο, παρουσιάστρια και επιχερηματίας ευχήθηκε «Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες! Φως, αγάπη, και να μην χάνουμε την πίστη μας!».

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν βλέπουμε τον ναό, που βρίσκεται στη χώρα του νησιού, στολισμένο με τις ελληνικές σημαίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζένη Μπαλατσινού και ο σύζυγός της βάφτισαν στο νησί τον Παναγιώτη - Αντώνιο, που πήρε το όνομα του παππού του (από την πλευρά του μπαμπά)  αλλά και από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού, στην Πάτμο, που είχε κάνει παλιά τάμα η διάσημη μαμά του.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο παιδί για τον Βασίλη Κικίλια, ενώ η Τζένη Μπαλατσινού έχει ακόμα τρία παιδιά από τον γάμο της με τον Πέτρο Κωστόπουλό.

Η Παναγιά η Διασώζουσα

Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Παναγία, στον ’γιο Ιγνάτιο και στον προφήτη Ζαχαρία. Βρίσκεται νότια της μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Η ακριβής ημερομηνία κατασκευής της δεν είναι γνωστή. Πιθανώς  κτίσθηκε πριν το 1500 και ανακαινίστηκε κατά το 1599. Ήταν ιδιωτική έως το 1907, όταν και παραχωρήθηκε στη Μεγάλη Μονή.

Στο Ναό αυτό υπάρχει, όπως αναφέρει το patmosmonastery.gr, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Διασώζουσας, η οποία είναι καλυμμένη με ασημένιο πάμφιλο. Στις 14 Αυγούστου, την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελείται η περιφορά του επιταφίου της Θεοτόκου στον οικισμό της Χώρας, που συνοδεύεται από τα Εγκώμια προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο δύσκολος τοκετός - Τι είχε πει η Τζένη Μπαλατσινού για την γέννηση του Παναγιώτη Αντώνιου

Μιλώντας τον Απρίλιο στο «Down Town» η πρώην εστεμμένη είχε μιλήσει για τον δύσκολο τοκετό της λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο σύζυγός της ήταν ο «φύλακας άγγελός» της. «Είχα προαίσθημα ότι θα είναι δύσκολος τοκετός. Το ένιωθα. 

Είχα ένα πολύωρο και δύσκολο χειρουργείο και ο Βασίλης ήταν μέσα σε όλη τη διάρκεια. Περάσαμε μια σκληρή δοκιμασία και αυτό μας υπενθύμισε για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τις ημέρες που έμεινα στην εντατική κατάλαβα πως μεγαλώνοντας θέλω να βρίσκομαι εκεί που επιθυμώ και μόνο.

Πως ο χρόνος που πάντα θεωρούμε άπλετος είναι πολύ λίγος. Kάναμε Πρωτοχρονιά με τον άντρα μου στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών δίπλα στο παιδί μας και προσευχόμασταν να πάμε γρήγορα σπίτι όλοι μαζί… Καταφέραμε να το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας για πρώτη φορά 12 μέρες αφότου γεννήθηκε. Και, ναι, ο Βασίλης ήταν ο φύλακας άγγελός μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ