Πώς θα ξαναμπείτε στο πρόγραμμα της προπόνησης σας και θα κρατήσετε το κίνητρο ζωντανό – Tips για να παραμείνετε συνεπείς στη fitness routine σας

Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στην απόφασή σας να αθλείστε

Όλοι γνωρίζουμε τα πολλαπλά οφέλη που έχει η άσκηση στη σωματική, αλλά και ψυχική μας υγεία. Στο συγκεκριμένο κείμενο θα ασχολοηθούμε με ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους και έχει να κάνει με το εξής απλό και κατανοητό ερώτημα: Πώς να διατηρήσω ζωντανό το κίνητρό μου να αθλούμαι;

Ακολουθούν ορισμένα εύκολα tips, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

  • Κάντε την άσκηση μέρος της διασκέδασής σας

Είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας και τις προσαρμόσετε στον προσωπικό χρόνο και τρόπο ζωής σας. Κάντε μια μίνι έρευνα αναφορικά με τα οφέλη διαφορετικών τύπων άσκησης. Πρακολουθείστε βίντεο στο διαδίκτυο για να έχετε μια εικόνα των προπονήσεων. Περί τίνος πρόκειται; Τι προσφέρουν; Μπορεί για παράδειγμα να παρατηρήσετε ότι τα ομαδικά αθλήματα δεν είναι του γούστου σας ή ότι προτιμάτε ένα είδος άσκησης πιο χαλαρό και πνευματικό, όπως η γίογκα.

  • Κάντε την προπόνησή σας με παρέα

Η εύρεση ενός συνεργάτη στην προπόνηση μπορεί να σας δώσει αυτό το επιπλέον κίνητρο που χρειάζεστε για να παραμείνετε συνεπείς και αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα της άσκησής σας. Όταν έχετε μαζί σας έναν φίλο, θα το σκεφτείτε διπλά πριν ακυρώσετε την προπόνηση. Η παρέα μπορεί επίσης να κάνει την όλη διαδικασία της εκγύμνασης πιο διασκεδααστική.

  • Δημιουργείστε χρόνο

Είναι κατανοητό πως οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μπορεί να καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολη την εύρεση χρόνου για την προπόνηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αποθαρρυνθείτε είναι ότι κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας, και επιπλέον όσο μικρής διάρκειας και αν είναι, είναι καλύτερη από την καθιστική ζωή. Με άλλα λόγια, εάν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μια προπόνηση 40 λεπτών, δοκιμάστε μικρές δόσεις των δέκα μόλις λεπτών μεταξύ των δραστηριοτήτων που κάνετε μέσα στη μέρα.

  • Δεσμευτείτε

Τόσο ο προγραμματισμός μιας ορισμένης μέρας και ώρας που θέλετε να αφιερώσετε στην άσκηση, όσο και ο καθορισμός στόχων για το πρόγραμμα της προπόνησής σας είναι δύο σημεία κλειδιά για να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην άσκησή σας. Να θυμάστε επιπλέον πως οι στόχοι συνίσταται να είναι μικροί και να τους αυξάνεται σταδιακά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ