Μεσίστια σημαία - μαύρα πανό & λουλούδια στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ - Τα στελέχη του κόμματος αποχαιρετούν την Πρόεδρο τους - Φώφη Γεννηματά (φώτο)

"Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά."

Θλίψη σε όλο τον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά , η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα το πρωί αφού έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η Φώφη Γεννηματά είχε εισαχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου με συμπτώματα ατελούς ειλεού τα οποία αποδόθηκαν τελικά σε υποτροπή του καρκίνου, οπότε και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, ωστόσο η κατάστασή της επιδεινώθηκε και υπέστη ηπατικό σοκ, αφήνοντας την τελευταία της πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε ένδειξη πένθους κυματίζει μεσίστια η σημαία στα γραφεία του κόμματος, ενώ στην πρόσοψη έχει τοποθετηθεί και ένα μαύρο πανό.

«Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου εξαίροντας τη μάχη που έδινε η Φώφη Γεννηματά.

«Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της», σημείωσε και τόνισε πως οφείλεται σεβασμός στη Φώφη Γεννηματά.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».

 

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας» αναφέρει για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Χάρης Καστανίδης.

Σοκαρισμένος από τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο twitter: "Δεν έχω λόγια" 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ