Πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο στο Χαλάνδρι: Περίστροφο, κάρτες ταρώ & μαχαίρια είχε μαζί της η 49χρονη (βίντεο)

Τον πυροβόλησε μπροστά στην 12χρονη κόρη τους

Τέσσερις σφαίρες αφαιρέθηκαν, κατά τη διάρκεια πολύωρου χειρουργείου, από το σώμα του 68χρονου οφθλαμίατρου, ο οποίος δέχθηκε, χθες το μεσημέρι, πυροβολισμούς από τη 49χρονη Αλβανίδα πρώην σύντροφό του, στη συμβολή των οδών Ζαν Μωρεάς και Φιλικής Εταιρίας, στο Χαλάνδρι.

Ο οφθαλμίατρος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να παραμείνει στη ζωή, ενώ η γυναίκα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο 68χρονος επέστρεφε, χθες το μεσημέρι, μαζί με το 12χρονο κορίτσι που είχε αποκτήσει με την αλλοδαπή, από το σχολείο του παιδιού, ενώ στην είσοδο της πολυκατοικίας τον περίμενε η δράστιδα. Μετά από διαπληκτισμό που είχαν έβγαλε ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε. Αμέσως μετά συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

 

Η 49χρονη εικαστικός είχε χάσει την επιμέλεια του παιδού από τον οφθαλμίατρο, ο οποίος το μεγάλωνε μαζί με την Αγγλίδα σύζυγό του, ενώ ήταν συνεχείς οι εντάσεις μεταξύ τους, αλλά και οι δικαστικές διαμάχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, η 49χρονη λέει συνεχώς ακατάληπτες φράσεις στους αστυνομικούς και ισχυρίζεται διάφορα για τη σχέση της με τον γιατρό και τη συμπεριφορά προς το παιδί τους.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες σχετικά με το πώς η αλλοδαπή βρήκε το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο.

Ποιος είναι ο 68χρονος γιατρός

Το θύμα είναι γνωστός γιατρός - οφθαλμίατρος στα βόρεια προάστια, από τους πρώτους γιατρούς στην Ελλάδα που πραγματοποίησαν επεμβάσεις λέιζερ, ενώ συνεργάζεται και με γνωστή ιδιωτική κλινική. 

Περίστροφο, μαχαίρια και κάρτες ταρώ στην τσάντα της 49χρονης

Η δράστης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός από το περίστροφο που χρησιμοποίησε είχε μαζί της τρία μαχαίρια μια τράπουλα ταρώ και ένα σχετικό βιβλίο, τα δύο κινητά της που  εστάλησαν για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η 49χρονη γυναίκα μετά τους πυροβολισμούς πέταξε το περίστροφο και προσπάθησε να αρπάξει το 12χρονο κοριτσάκι που κλαίγοντας έπεσε πάνω στον τραυματισμένο πατέρα του.

Από τις αναρτήσεις της στο Facebook φαίνεται ότι είχε προαποφασίσει την πράξη της αλλά  διακρίνεται και ένας παραληρηματικός λόγος μένους εκτός ελέγχου, του εαυτού της όπου επιτίθεται στον πατέρα του παιδιού της,  ανεβάζοντας ακόμα και τα προσωπικά τους μηνύματα στα πολλά προφίλ που διατηρούσε.

 

Ο 68χρονος υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργείο, το οποίο διήρκησε 8 ώρες, με τα δύο επόμενα 24ωρα να είναι κρίσιμα. Ο άνδρας φέρει τραύματα στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στην κοιλιακή χώρα έχει τραυματιστεί το λεπτό έντερο, ενώ φέρει τραύμα και στην ουροδόχο κύστη, με αποτέλεσμα να τον χειρουργούν ταυτόχρονα θωρακοχειρουργοί και ουρολόγοι.

Οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του γιατρού που πυροβολήθηκε

«Ήμουν επάνω και προσπαθούσαμε να γυρίσει η 13χρονη με ασφάλεια γιατί δεν είχαμε υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια και τότε άκουσα πυροβολισμούς. Πιστεύω πως ήρθε και για μένα γιατί το πρωί λείπει και η Μ. (σ.σ. η 13χρονη) και ο Γιώργος.  Είχε έρθει και προχτες. Μας ενοχλεί χρόνια», ανέφερε η Βρετανίδα σύζυγος του οφθαλμίατρου.

Η γυναίκα μάλιστα αποκάλυψε πως πριν μερικά χρόνια η 49χρονη είχε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι της κόρης της.

«Η γυναίκα είχε βάλει το πιστόλι πριν μερικά χρόνια στο κεφάλι της Μ. Θέλω να ρωτήσω γιατί ήταν τόσο ελεύθερη, έχει κάνει πάρα πολλά», τόνισε.

Χαλάνδρι: Η εικαστικός απειλούσε και εκβίαζε τον 68χρονο 

Sύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος Αλέξανδρο Αλεξανδράκη  η δράστιδα πολλές φορές είχε παρενοχλήσει τον πρώην σύντροφό της.

«Είναι μία θλιβερή ιστορία. Είχε μία άτυχη στιγμή στη ζωή του ο πελάτης μου και τελικά απέκτησε ένα παιδί σε εξωσυζυγική σχέση με τη δράστιδα. Εκείνη άρχισε να τον εκβιάζει και να του αποσπά χρηματικά ποσά. Ήταν ένα άτομο με απρόβλεπτες αντιδράσεις, με μανιακά επεισόδια. Ο δικαστής κατάλαβε ότι το παιδί θα δυστυχήσει, ότι δεν θα έχει ορθή αγωγή», δήλωσε στο Mega.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως η δράστιδα είχε επιτεθεί και στη σύζυγο του 68χρονου. «Πριν από 5 χρόνια της επιτέθηκε έξω από το σπίτι της μπροστά στο παιδί. Την έριξε στο δάπεδο και άρχισε να τη χτυπάει με τα πόδια της στο κεφάλι. Και γι’ αυτό καταδικάστηκε».

 

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε δικαστική απόφαση, η δράστιδα συνέχισε να τον ενοχλεί και μάλιστα τον κατηγόρησε για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού.

«Πόσες μηνύσεις να κάνει; Ο πελάτης μου έπρεπε να κάνει κάθε μέρα μηνύσεις! Είναι παραβίαση δικαστικής αποφάσεως. Θα μπορούσε να τρέχει κάθε μέρα στα δικαστήρια; Έφτασε να του κάνει μηνύσεις ότι ασελγεί στο παιδί», είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ