Η πριγκίπισσα Ευγενία & η Ζάρα Τίνταλ βάφτισαν τους γιους τους: Χλωμή στην τελετή η βασίλισσα Ελισάβετ (φωτό & βίντεο)

Υπήρχαν φόβοι ότι η βασίλισσα δεν θα έδινε το παρών

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τη διπλή βάπτιση των δύο δισέγγονών της, με την μονάρχη να δείχνει ωστόσο αρκετά καταβεβλημένη.

Ειδικότερα οι εγγονές της πριγκίπισσα Ευγενία και Ζάρα Τίνταλ (κόρη της πριγκίπισσας Άννας) βάφτισαν τους γιους τους, Αύγουστο Φίλιππο και Λούκας,  στο παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Ουίνδσορ.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D and E (@_royalteatime_)

 

Όπως σημειώνει η daily mail υπήρχαν φόβοι ότι η βασίλισσα δεν θα έδινε το παρών αφού αναγκάστηκε να χάσει την τελετή για την Ημέρα Μνήμης, την περασμένη εβδομάδα, στο Κενοτάφιο εξαιτίας ενός προβλήματος στην πλάτη της.

Υπενθυμίζεται ότι η 95χρονη μονάρχης έστειλέ πριν λίγες ημέρες ένα συγκινητικό μήνυμα στην Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, μέσω του νεότερου γιου της, του Πρίγκιπα Έντουαρντ, Κόμη του Ουέσσεξ. 

Σύμφωνα με την Sun το μήνυμα της ήταν ότι «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» και το μετέφερε ο γιος της εξαιτίας της απουσίας της για λόγους υγείας.

Δείτε επίσης: Με μωβ χέρια η βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ασθένεια «προδίδει» η ξαφνική αλλαγή στο χρώμα των άκρων (φωτό & βίντεο)

Ωστόσο η Βρετανίδα royal είχε πει στους αυλικούς ότι επρόκειτο να είναι παρούσα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οι εγγονές της η πριγκίπισσα Ευγενία 31 ετών, και η Ζάρα Τίνταλ 40 ετών, βάφτισαν τους πρωτότοκους γιους τους.

 

 

 Η Ευγενία έφτασε μαζί με τον σύζυγό της Jack Brooksbank στο παρεκκλήσι, με την πριγκίπισσα να επιλέγει ένα μεταξωτό, λευκό Zimmermann φόρεμα με κεντήματα, το οποίο συνδύασε με ένα statement headband και μπλε κρεμαστό κολιέ. Ο σύζυγός της από πλευράς του φόρεσε ένα navy κουστούμι με λευκό πουκάμισο και γαλάζια γραβάτα.

 

 

 

 

 

Η κόρη της πρίγκίπισσας Άννας, της μοναχοκόρης της βασίλισσας Ελισάβετ, επέλεξε από την άλλη ένα μαύρο σύνολο και κρεμαστά σκουλαρίκια με πέρλες, ενώ έφτασε στον χώρο οδηγώντας ένα μαύρο Range Rover. Ο σύζυγός της Mike έφτασε με ξεχωριστό αυτοκόνητο.

 

 

 

 

Στα τέλη Οκτωβρίου υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσεένα ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ πέρασε τη νύχτα στο Νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου για να υποβληθεί σε εξετάσεις, πριν λάβει συμβουλή από τους γιατρούς να ξεκουραστεί μετά από μια ιδιαίτερα κουραστική εβδομάδα.

Η μονάρχης επίσης δεν εμφανίστηκε στη Cop26 στη Γλασκώβη, αλλά έστειλε ένα μήνυμα με βίντεο. Αργότερα έχασε το Φεστιβάλ Μνήμης στο Royal Albert Hall στις 13 Νοεμβρίου. Η σχολιαστής Penny Junor είπε στη Sun ότι η παρουσία της στη βάφτιση των δισέγγονων της θα ήταν πολύ σημαντική.

Τελικά η μονάρχης κατάφερε να πάει στα βασιλικά βαφτίσια με μια πηγή να λέει  πως «ήθελε να παραβρεθεί» καθώς «γνώριζε πόσο σημαντικό ήταν για τα παιδιά και τα δισέγγονά της».

 

 

 «Δεν έχω ακούσει ποτέ να βαφτίζονται μαζί δύο βασιλικά μωρά. Η βασίλισσα είναι πολύ θρησκόληπτος άνθρωπος και η βάφτιση είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Άρα η παρουσία της εκεί θα είχε πολύ μεγάλη σημασία. Επίσης, αγαπά ιδιαίτερα τόσο την Ζάρα και τον σύζυγό της Μάικ, όσο και την Ευγενία» είχε πει.

Ωστόσο στις εικόνες από την άφιξή της η βασίλισσα φαίνεται αρκετά χλωμή και καταβεβλημένη. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι είναι 95 ετών και το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα με την μέση της.

Πάντως η χαρμόσυνη αυτή στιγμή σημαδεύτηκε και από ένα δυσάρεστο γεγονός καθώς ο πεθερός της πριγκίπισσας Ευγενίας, George Brooksbank, πέθανε σε ηλικία 72 ετών, λίγες ημέρες πριν την βάφτιση.

 

 

Πηγή κοντά στο Παλάτι δήλωσε στην daily mail: «Ο George νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με κορΩνοϊό και δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Δεν ήταν καλά εδώ και καιρό. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για τον Τζακ, ο οποίος έχασε τον πατέρα του λίγες ημέρες πριν από την βάπτιση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ