Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Συμβουλές για αρχάριους από τον Σπύρο Σούλη: 6 ιδέες για να κάνετε ενδιαφέρον το σαλόνι σας (φωτό)

Εκεί χαλαρώνουμε από τη δουλειά και συνήθως κάνουμε πράγματα που αγαπάμε

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποιο ενδιαφέρον και να μην είναι βαρετό, καθώς εκεί περνάμε τις πιο όμορφες στιγμές της μέρας μας. Εκεί χαλαρώνουμε από τη δουλειά και συνήθως κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, γι'αυτό πρέπει να μας εμπνέει και να μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Αν θεωρείτε πως το σαλόνι σας είναι μουντό και βαρετό, υπάρχουν κάποια tips για να μπορέσετε να του δώσετε ζωή. Δείτε μερικά από αυτά.

Δώστε ενδιαφέρον με μερικά αντικείμενα σε έντονα χρώματα Επιλέξτε 2 ή 3 το πολύ αντικείμενα με έντονο χρώμα για να σπάσουν τη μουντάδα. Για παράδειγμα, ένα σετ με πολύ έντονα σκαμπό ή πουφ και 2 πολυθρόνες σε μια επίσης έντονη απόχρωση αρκούν για να μεταμορφώσουν τον χώρο και να τον κάνουν πιο ενδιαφέρον. Ακόμα και αν επιλέξετε δύο αποχρώσεις που δεν ανήκουν στο ίδιο χρώμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί το υπόλοιπο σαλόνι να κινείται σε ουδέτερους τόνους.

Συνδυάστε χρωματικά έπιπλα και διακοσμητικά Αν έχετε κάποιο έπιπλο που έχει έντονη απόχρωση, τότε βρείτε ακόμα ένα σημείο για να τοποθετήσετε κάποιο διακοσμητικό στην ίδια ακριβώς απόχρωση. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα σε έντονο μοβ, τότε επιλέξτε μερικά μοβ μαξιλαράκια για τον άλλο σας καναπέ για να δημιουργηθεί ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Βάλτε διαφορετικά σχήματα στον χώρο σας Προσθέστε έπιπλα με διαφορετικό σχήμα για να δώσετε ζωντάνια σε έναν χώρο. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε γύρω από έναν γωνιακό καναπέ έπιπλα με γωνίες. Μπορείτε να βάλετε ένα στρογγυλό τραπέζι δημιουργώντας μια αντίθεση που ταιριάζει σε μοντέρνα σαλόνια.

Χρησιμοποιήστε έπιπλα που έχουν πάνω από μια χρήσεις Χρησιμοποιώντας έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις μπορείτε να κάνετε ένα σαλόνι να δείχνει πιο ζωντανό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε δύο μεγάλα χαμηλά σκαμπό που ενωμένα δείχνουν σαν έναν καναπέ χωρίς πλάτη αλλά μπορούν να σπάσουν και να τοποθετηθούν μπροστά από τον κεντρικό καναπέ για να βάζετε τα πόδια σας όταν ξεκουράζεστε.

Μια γωνιά διαβάσματος είναι απαραίτητη Δημιουργήστε μια γωνιά διαβάσματος με ένα όμορφο καναπέ-κρεβάτι σε δυνατή απόχρωση που θα τοποθετήσετε δίπλα σε κάποιο παράθυρο. Μπορείτε μάλιστα να βάλετε στο πάτωμα μερικά βιβλία  ή ένα τραπεζάκι με τα αγαπημένα σας βιβλία και ένα όμορφο πολύχρωμο βάζο πάνω σε αυτά, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Αν θέλετε να ενισχύσετε το βαρετό σαλόνι σας να θυμάστε πως το χρώμα πάντα βοηθάει αρκεί να μην το παρακάνετε. Το σαλόνι είναι ένας χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης που δεν χρειάζεται πολλές αντιθέσεις γι'αυτό διακοσμήστε με χρώμα αλλά με μέτρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ