Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ξεπουλάει: Την Τσέλσι για £3 δισεκ, ακίνητα αξίας £200 εκ, το υπερπολυτελές superyacht του (βίντεο)

Προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τις κυρώσεις

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε με εντυπωσιακό τρόπο ότι η Τσέλσι είναι προς πώληση! Ο Ρώσος Ολιγάρχης φέρεται να ζητά, 3 δισεκατομμύρια λίρες για την λέσχη του Λονδίνου, ενώ παράλληλα διαγράφει το χρέος 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών που του οφείλει.

Ο δισεκατομμυριούχος «έσπασε» τη σιωπή του για να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης της Chelsea FC - με τα έσοδα να πηγαίνουν στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η MailOnline ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι ο σύλλογος είναι προς πώληση με στόχο τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων λιρών, καθώς ο Αμπράμοβιτς προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τη Δύση για την εισβολή της, στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς για την Τσέλσι

«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά βάθος το συμφέρον του συλλόγου», είπε ο Αμπράμοβιτς σε δήλωση του, συνεχίζοντας: «Στην τρέχουσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του συλλόγου».

Ο Αμπράμοβιτς τόνισε ότι δεν θα ζητήσει να του επιστραφούν δάνεια που έχει δώσει στον σύλλογο - περίπου 1,5 δισεκατομμύρια λίρες- όπως και ότι η διαδικασία της πώλησης δεν θα γίνει άμεσα. Επισήμανε επίσης ότι είχε πει στους βοηθούς του να ιδρύσουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο θα λάβει όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση.

«Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Αμπράμοβιτς στη δήλωση του, καταλήγοντας: «Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων κεφαλαίων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης».

Ξεπουλάει ο δισεκατομμυριούχος

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει η Daily Mail στην ιστοσελίδα της, ο Ρώσος μεγιστάνας είχε προσπαθήσει να υποκινήσει ένα σχέδιο, για να παραχωρήσει ορισμένο από τον έλεγχο του συλλόγου, προκειμένου να τον κρατήσει υπό την ιδιοκτησία του, ωστόσο - καθώς όμως ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μπήκε στην έβδομη ημέρα - η πίεση στην βρετανική κυβέρνηση,  για τον συμπεριλάβει στους πλούσιους Ρώσους που θα αποτελέσουν στόχο κυρώσεων, αυξανόταν.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε ήδη ξεκινήσει μια «πώληση φωτιά» του τεράστιου χαρτοφυλακίου του στο Λονδίνο καθώς προσπαθεί να ξεφορτώσει την Τσέλσι για 3 διασεκατομμύρια λίρες και ακίνητα αξίας 200 ​​εκατομμυρίων λιρών.

Photo: screeshot - Daily Mail

Ο Chris Bryant, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ενεργεί γρήγορα για να σταματήσει δέσμευση περιουσιακών του στοιχείων.

Ο Abramovich αξίζει 10,4 δισεκατομμύρια λίρες (12,5 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Forbes, και είναι ιδιοκτήτης μιας έπαυλης στο Kensington αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών, ενός ρετιρέ 22 εκατομμυρίων λιρών και άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών γιοτ, ιδιωτικών τζετ, ελικοπτέρων και υπεραυτοκίνητων στη Βρετανία και παγκοσμίως.

Ο Αμπράμοβιτς δεν είχε ποτέ βρετανική υπηκοότητα και έκανε την περιουσία του πουλώντας περιουσιακά στοιχεία που αγόρασε από το κράτος όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ. Αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι κοντά στο Κρεμλίνο ή ότι κάνει οτιδήποτε που θα άξιζε κυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας μετανάστευσης έχουν λάβει οδηγίες για να του καταστήσουν αδύνατο, να έχει ως βάση του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο έλεγχος από τους βουλευτές και η ιδιότητά του ως ο πιο γνωστός Ρώσος ολιγάρχης της Βρετανίας, τον καθιστά ακόμη πιο ευάλωτο.

Ο Αμπράμοβιτς έχει επτά παιδιά από δύο πρώην συζύγους του. Η μεγαλύτερη, η Άννα, 29 ετών, είναι απόφοιτος της φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια που ζει στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Arkadiy, 27 ετών, είναι βιομηχανικός μεγιστάνας με σημαντικές επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η 26χρονη Σοφία, η οποία ζει στο Λονδίνο και το «άγριο παιδί» της οικογένειας, δημοσίευσε πρόσφατα ένα μήνυμα στο Instagram, μέσα από το οποίο επιτίθεται στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία.

Λιγότερα είναι γνωστά για την Arina, 20, και την Ilya, 18, ή τον Aaron, 11 και τη Leah Lou, 7, που γεννήθηκαν  στη Νέα Υόρκη από την τρίτη σύζυγό του, Dasha.

Η τρέχουσα τοποθεσία του Αμπράμοβιτς είναι άγνωστη, αλλά πρόσφατα βρέθηκε στη Λευκορωσία «προσπαθώντας να βοηθήσει» να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας μετά την παράνομη εισβολή της στη χώρα.

Ο Chris Bryant ισχυρίζεται στα Commons ότι ο Αμπράμοβιτς θέλει να πουλήσει «το σπίτι του και ένα διαμέρισμα» - πιστεύεται ότι αναφέρεται στην έπαυλή των 15 υπνοδωματίων στο Kensington Palace Gardens, αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων λιρών - και ένα τριώροφο ρετιρέ στο Chelsea Waterfront , αξίας περίπου 22 εκατομμυρίων λιρών.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του στο Λονδίνο λέγεται ότι περιλαμβάνει επίσης ένα διαμέρισμα στο Cheyne Terrace, στο Chelsea, το οποίο αγοράστηκε για 8,75 εκατομμύρια £ το 2017 και περιλαμβάνει μια κάβα κρασιού με ελεγχόμενη θερμοκρασία υψηλής τεχνολογίας.

Είναι κοντά σε τρία άλλα ακίνητα που έχουν θέα στον Τάμεση, τα οποία αγόρασε για 25 εκατομμύρια £, τα οποία κάποτε είχε σκοπό να τα συνδυάσει και να τα μετατρέψει σε ένα υπερ-σπίτι αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arfu Sports (@arfusports)

Ο Αμπράμοβιτς έγινε ισραηλινός πολίτης το 2018 μετά τη λήξη της βρετανικής βίζας του και φέρεται να κατέχει τα περισσότερα ακίνητα μέσω μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου που ονομάζεται Fordstam. Και τα αρχεία του κτηματολογίου δείχνουν ότι από τη λήξη της βίζας του μεταβίβασε 11 ακίνητα στην επιχείρηση.

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ μυστικοπαθής και προτιμά μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο μεγιστάνας εξακολουθεί να ακολουθεί έναν λαμπερό τρόπο ζωής, με δύο σούπερ γιοτ αξίας 930 εκατομμυρίων λιρών, πολυτελή αυτοκίνητα αξίας 16 εκατομμυρίων λιρών και άφθονα ιδιωτικά αεροπλάνα.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόσφατα αγόρασε ένα αεροσκάφος Boeing 787-8 Dreamliner αξίας 264 εκατομμυρίων λιρών. Το αεροσκάφος των 50 θέσεων είναι το πιο ακριβό ιδιωτικό τζετ στον κόσμο με βασικό κόστος 188 εκατομμυρίων λιρών και φημολογείται ότι ο πρόσθετος εξοπλισμός ανέρχεται στα 76 εκατομμύρια λίρες για το γούστο του δισεκατομμυριούχου, ανέφερε το Forbes, επικαλούμενο πηγές του κλάδου.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε τις πωλήσεις των πολλών και ποικίλων περιουσιακών στοιχείων του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Τσέλσι, το στολίδι του, τέθηκε προς πώληση μέσω της αμερικανικής τράπεζας Raine Group, με τιμή 3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ένας υποψήφιος αγοραστής, ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Hansjorg Wyss, είπε: «Όπως όλοι οι άλλοι ολιγάρχες, ο Αμπράμοβιτς είναι σε πανικό. Προσπαθεί να πουλήσει όλες τις βίλες του στην Αγγλία. Θέλει επίσης να ξεφορτωθεί γρήγορα την Τσέλσι. Εγώ και άλλα τρία άτομα λάβαμε μια πρόταση την Τρίτη να αγοράσουμε την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς... Αυτή τη στιγμή ζητάει πάρα πολλά».

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η έπαυλή του με 15 υπνοδωμάτια στους Κήπους των Παλατιών του Κένσινγκτον, η οποία προσφέρεται προς πώληση για έως και 170 εκατομμύρια £.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ