Η …..νέα Κάμερον Ντίαζ δεν παίζει στο σινεμά, δεν βάφεται, δεν περιποιείται τον εαυτό της - Μαγειρεύει, αγαπά τον άντρα της

''Η εμφάνιση είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι - Δεν πλένω καν το πρόσωπό μου", είπε...

Η Κάμερον Ντίαζ παραδέχτηκε ότι η φήμη την έκανε να νιώθει σαν «παιδί» επειδή «δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για τον εαυτό της».

«Λόγω φήμης σου συμπεριφέρονται σαν βρέφος» είπε. «Σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι τόσο πολύτιμος που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τον εαυτό σου, όλα πρέπει να γίνονται για σένα... Αυτό αφαιρεί πολύ από την αίσθηση της αυτονομίας σου και την ικανότητα να φροντίζεις τον εαυτό σου» εξήγησε.

Σε νέα συνέντευξή της στο podcast «Rule Breakers», η ηθοποιός είπε ότι δέχθηκε ρόλους σε κινηματογραφικές σειρές , όπως τα franchises  «Shrek» και «Charlie's Angels», επειδή ανέτρεψαν «τυπικές» αφηγήσεις για τις γυναίκες.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός τόνισε ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, όμως, όπως υπογράμμισε «κατά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 - υπήρχε ακόμα έντονος, έντονος μισογυνισμός».

«Το επίπεδο εκμετάλλευσης... απλώς επηρέαζε ολόκληρο τον κλάδο» πρόσθεσε.

Η παρουσιάστρια Μισέλ Βισάζ είπε πώς στο σύστημα ήταν τόσο εδραιωμένος ο σεξισμός που συχνά οι γυναίκες αψηφούσαν τον μισογυνισμό, με την ηθοποιό να συμφωνεί: «Το φυσιολογικό που έκανες ήταν να γελάς ώστε να μπορείς να τα βγάλεις πέρα αλώβητη».

«Είμαι απόλυτο θύμα όλης της κοινωνικής αντικειμενοποίησης και εκμετάλλευσης που υφίστανται οι γυναίκες», είπε. «Έχω πέσει στην παγίδα από όλα αυτά σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής μου».

Και συνέχισε, «Είναι δύσκολο να μην το κάνεις, είναι δύσκολο να μην κοιτάς τον εαυτό σου και να μην τον κρίνεις με βάση διάφορους δείκτες ομορφιάς, και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα...Τα τελευταία οκτώ χρόνια, είμαι σαν άγριο ζώο, σαν θηρίο!».

Σήμερα λέει πως έχει αποδεχθεί αυτό που είναι. «Δεν με νοιάζει. Κυριολεκτικά, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι σε καθημερινή βάση είναι πώς δείχνω», παραδέχεται.

Επιπλέον πρόσθεσε πως αν και έχει «περίπου ένα δισεκατομμύριο προϊόντα» περιποίησης και καλλυντικά, «κυριολεκτικά δεν κάνω τίποτα. Ας πούμε δεν πλένω ποτέ το πρόσωπό μου…», εξήγησε.

«Δύο φορές το μήνα, μπορεί να πω, "Ας βάλω αυτό". Μια φορά φτάνει, σωστά; Τύπου, μόνο αυτό δεν χρειάζεται να κάνω; Δεν είμαι σε φάση αυτή τη στιγμή να ξοδεύω ενέργεια σε αυτό», είπε.

Όπως εξηγεί, δεν την αγχώνει καθόλου που γίνεται τα 50 τον ερχόμενο Αύγουστο, σημειώνοντας πως το μόνο πράγμα που έχει σημασία για εκείνη είναι να «μένει δυνατή».

Η απόφασή της να εγκαταλείψει την υποκριτική 

Η 48χρονη ηθοποιός έχει εγκαταλείψει την καριέρα της στην υποκριτική και έχει αφοσιωθεί στην οικογένεια της. 

Η Κάμερον Ντίαζ εξήγησε επίσης πως από τότε που αποσύρθηκε από την υποκριτική, έχει χρόνο «για όλα εκείνα τα πράγματα που πριν δεν προλάβαινα»- όπως την γνωριμία με τον σύζυγό της, Benji Madden και την δημιουργία οικογένειας. Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη τον Δεκέμβριο του 2019. 

Τον περασμένο Μάρτιο, είχε πει στο Yahoo Finance Presents πως ήδη έχει αγγίξει «το 100%» της υποκριτικής καριέρας της, «οπότε απλώς είναι μια διαφορετική φάση της ζωής μου τώρα».

«Είμαι εδώ και με γεμίζει περισσότερο από κάθε άλλο στη ζωή. Η οικογένεια, ο γάμος είναι απλώς ό,τι καλύτερο», ανέφερε. «Δεν έχω αυτό που χρειάζεται για να γίνει όπως πρέπει μια ταινία», πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ