Κιάτο: Από αλλαντίαση πέθανε η 46χρονη - Πώς ένα λάθος στην κονσερβοποίηση οδήγησε στον θάνατο της (βίντεο)

Τι έκαναν οι γυναίκες στο Κιάτο;

Σοκ προκαλεόι ο θάνατος 46χρονης γυναίκας στο Κιάτο, η οποία φέρεται να έχασε την ζωή της από δηλητηρίαση. Την ίδια ώρα η μητέρα της νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

 

 

Ο Γρηγόρης Καρπούζης, διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου μίλησε χθες στο «Καλημέρα Ελλάδα» και μεταξύ άλλων είπε πως «η μητέρα εισήλθε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο και συγχρόνως διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κορωνοϊος και διασωληνώθηκε σε άμεσο χρόνο». Η γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ – Covid του νοσοκομείου.

Η κόρη «διακομίστηκε νεκρή σε κέντρο υγείας του νομού μας», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως διαπιστώθηκε ότι στις δύο γυναίκες «υπάρχει τροφική δηλητηρίαση». «Η νεκροψία της κόρης θα δείξει σε συντομότερο χρόνο από τη μητέρα», εξήγησε. 

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα έχασε την ζωή της από αλλαντίαση, που της προκάλεσαν φασολάκια.

«Για να μην δημιουργηθεί θέμα, δεν είναι τρόφιμα που αγόρασαν στο σούπερ μάρκετ. Είναι τρόφιμα που παρασκευάζονται και συντηρούνται κατ’ οίκον. Εκεί γίνονται λάθη όπως παλιότερα γινόταν με τα αλλαντικά και γι’ αυτό λέγεται αλλαντίαση», δήλωσε ο Νικόλαος Χρυσικός, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κιάτου.

 

 

Πάρα τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, η κόρη κατέληξε στο Kέντρο Yγείας, με την μητέρα της να παραμένει διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Κορίνθου.

«Η μητέρα είναι ακόμα διασωληνωμένη. Βγήκε θετική και στον κορωνοϊό αλλά δεν διασωληνώθηκε λόγω covid αλλά διασωληνώθηκε για την άλλη νόσο», δήλωσε ο Χρυσοβαλάντης Μέλλος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι σπάνια και ενδεχομένως θανάσιμη ασθένεια η οποία προκαλείται από την τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Ένα γραμμάριό της μπορεί να σκοτώσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ η θανατηφόρος δόση για τον άνθρωπο είναι το 1-2μg. 

Συμπτώματα: Η ασθένεια εμφανίζεται με αδυναμία, θολή όραση, αίσθημα κόπωσης και δυσκολία στην ομιλία.

 

 

Στη συνέχεια ακολουθεί αδυναμία των χεριών, των θωρακικών μυών και των ποδιών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εμετό, οίδημα στην κοιλιά και διάρροιες. Συνήθως δεν επηρεάζει το επίπεδο συνείδησης ή πυρετό.

Το αντίδοτο

Το αντίδοτο είναι η αντιτοξίνη που πρέπει να χορηγηθεί άμεσα στον ασθενή στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ