Story of the day: Ένα 15χρονο αγόρι από το Πακιστάν θυσιάστηκε για να σώσει τους συμμαθητές του από επίθεση αυτοκτονίας-Είδε τον καμικάζι με τα εκρηκτικά, όρμηξε πάνω του και βρήκε τραγικό τέλος

Η αυτοθυσία ενός 15χρονου αγοριού απέτρεψε μακελειό στο Πακιστάν. Ο μαθητής σταμάτησε καμικάζι που ετοιμαζόταν να ανατινάξει ένα σχολείο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο για να σώσει τους φίλους του.

Η αυτοθυσία ενός 15χρονου αγοριού απέτρεψε μακελειό στο Πακιστάν. Ο μαθητής σταμάτησε καμικάζι που ετοιμαζόταν να ανατινάξει ένα σχολείο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο για να σώσει τους φίλους του.



Στη χώρα του ήδη το αγόρι αντιμετωπίζεται σαν ήρωας, καθώς κατάφερε να αποσοβήσει μία τραγωδία. Ο Αϊτζάζ Χασάν βρισκόταν με τους φίλους του έξω από το σχολείο, όταν εντόπισε έναν άνδρα που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Παρά τις προσπάθειες των συμμαθητών του να τον συγκρατήσουν, ο 15χρονος αποφάσισε να πλησιάσει τον καμικάζι και να τον σταματήσει, προκειμένου να γλιτώσουν οι υπόλοιποι, όπως δήλωσε στο BBC ο ξάδελφος του αγοριού, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.



Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Χανγκού, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Στο σχολείο υπήρχαν εκείνη τη στιγμή περίπου 2.000 μαθητές, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών ΜΜΕ. «Ο ξάδελφός μου θυσίασε τη ζωή του για τους μαθητές και τους φίλους του», είπε ο Μουντασάρ Χασάν Μπαγκίς.



Σύμφωνα με τη διήγησή του, ο Αϊτζάζ αποφάσισε να σταματήσει τον άνδρα. Οι συμμαθητές του τον παρακαλούσαν να μην το κάνει, αλλά εκείνος τους απάντησε «Πηγαίνει στο σχολείο για να σκοτώσει τους φίλους μου». Την ώρα που το αγόρι τον πλησίασε, ο βομβιστής ενεργοποίησε τα εκρηκτικά, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 15χρονου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ζητούν να αποδοθεί στο αγόρι η ύψιστη στρατιωτική τιμή για όσους θυσίασαν τη ζωή τους για τη χώρα, αν και η κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση ακόμη καθώς συνήθως αυτό δεν συμβαίνει για πολίτες.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ