Άλλος για Μύκονο; Λιοντάρια και τίγρεις εντοπίστηκαν να ταξιδεύουν για το κοσμοπολίτικο νησί; (φωτό & βίντεο)

Τι έγινε τελικά με τα ζώα

Σάλος προκλήθηκε με μια φωτογραφία που απεικόνιζε λιοντάρια και τίγρεις, κλεισμένα μέσα σε κλουβιά, να περνούν από το τελωνείο Προμαχώνα.

Την εικόνα δημοσίευσε αρχικά η ERT με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα αιλουροειδή «ταξίδευαν» με προορισμό τη Μύκονο.

Τα ζώα βρέθηκαν στον Προμαχώνα και έρχονταν από την Σλοβενία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελωνειακές αρχές επέτρεψαν την είσοδο καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε η νομιμότητα της κατοχής τους.

Η δημοσίευση της είδησης προκάλεσε αντιδράσεις με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, με ανάρτησή της στο Facebook να ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα. 

Το άρθρο τελικά κατέβηκε ενώ όπως αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Πρωινό τα δύο λιοντάρια και δύο τίγρεις εν τέλει πήγαιναν σε ζωολογικό πάρκο στην Αλβανία και όχι στην Μύκονο.  Τα ζώα ήταν δωρεά από την Σλοβακία στο ζωοολογικό κήπο των Τυράννων και πέρασαν αναγκαστικά από την χώρα μας μέχρι να βρεθούν στο νέο τους «σπίτι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ