Δήμητρα Πισπιρίγκου: Μαραθώνια κατάθεση - δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για το βράδυ που πέθανε η Ίριδα (βίντεο)

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ για πάνω από 9 ώρες

Για πάνω από εννέα ώρες κατέθετε, χθες, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Δήμητρα. 'Εφυγε λίγο μετά τις 22:30 από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μάρτυρας δέχθηκε "βροχή" ερωτήσεων από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με επίκεντρο το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου της Ιριδας, αφού -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- η Δήμητρα Πισπιρίγκου που βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της, ήταν η πρώτη που είδε νεκρό το βρέφος στην κούνια του.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Nίκου Καρακούκη - Νίκου Καλόγρηα απέδωσε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια με ασφυκτικό θάνατο. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών πρόκειται να λάβει συμπληρωματικές καταθέσεις και αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Κουντούρη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν συνεργάσιμη και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ζήτησαν απαντήσεις για τις ακριβείς ώρες του συμβάντος, τις κινήσεις της 33χρονης την επίμαχη ημέρα, ρώτησαν εάν η 33χρονη μητέρα έμεινε μόνη της με το βρέφος πριν το θάνατο του παιδιού, εάν ανησύχησαν για το γεγονός ότι το παιδί κοιμόταν αρκετή ώρα αλλά και για την αντίδραση της Ρούλας όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι το μωρό δεν αναπνέει.

 

 

Ακόμη, η αδερφή της 33χρονης, η οποία σημειωτέων κλήθηκε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτη, ερωτήθηκε για το χρόνο που κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Χθες, μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η ανάκριση εστίασε στις προηγούμενες καταθέσεις της, στις οποίες φαίνεται να είχε υποπέσει σε αντιφάσεις. Οι ερωτήσεις που της τέθηκαν αφορούν την ώρα που βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού αλλά και το αν η μικρή αδελφή του βρισκόταν ή όχι στο δωμάτιο.

Η αδελφή της κατηγορουμένης αποτελεί πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση, καθώς φαίνεται να ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του μωρού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ