Παγκόσμια συγκίνηση για τον Brad Pitt- σπάνια ασθένεια δεν τον αφήνει να αναγνωρίσει ούτε τα πρόσωπα της οικογένειας του

Tι είναι η προσωπαγνωσία, από την οποία πάσχει η πασίγνωστος ηθοποιός; 

Ο Μπραντ Πιτ περιέγραψε λεπτομερώς τον αγώνα του με μια σπάνια πάθηση "τύφλωσης προσώπου" - παραδεχόμενος ότι "κανείς δεν τον πιστεύει" όταν μιλάει γι' αυτό.

Ο 58χρονος ηθοποιός πιστεύει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, μια αδυναμία αναγνώρισης προσώπων που συνήθως επηρεάζει το άτομο για το μεγαλύτερο μέρος ή για όλη του τη ζωή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brad Pitt (@bradpittofflcial)

 

 

 

 

 

Πολλά άτομα με την πάθηση δεν μπορούν καν να αναγνωρίσουν τα μέλη της οικογένειας, τους συντρόφους ή τους φίλους τους και αντιμετωπίζουν την κατάσταση χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν, το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.

Αν και ο Μπραντ Πιτ δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση, ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από αυτό εδώ και χρόνια και μάλιστα, φοβάται πως οι άνθρωποι από το περιβάλλον του θα θεωρούν ότι είναι απόμακρος ή τους αποφεύγει αναφέρει η Daily Mail.

 

 

Ο Μπραντ είχε μιλήσει για τη μάχη του με την πάθηση το 2013, λέγοντας στο Esquire: "Πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι''. 

Το 2017 μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που θεωρούνταν λιποβαρή όταν γεννήθηκαν, αναγνωρίζουν τα πρόσωπα χειρότερα όταν μεγαλώσουν.

 

 

 

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση συνδέεται με βλάβες στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται τμήματα του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που ασχολούνται με τις οπτικές πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ