Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών, σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό Άμυνας (βίντεο)

Ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Το  αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος»  της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

 

Ο Σέρβος υπουργός 'Αμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο 'Αμυνας του Μπαγκλαντές.

Δείτε επίσης: Καβάλα - συντριβή Antonov: Ανησυχία για την επικινδυνότητα του φορτίου - εντοπίστηκε άγνωστη λευκή ουσία (φωτό & βίντεο)

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου 'Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός 'Αμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ στις έρευνες

Τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής 'Αμυνας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) με 14 άτομα θα συμμετέχει στην έρευνα στο σημείο που, χθες το βράδυ, κατέπεσε αεροσκάφος Αντόνοφ, στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας. 

 

Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα.  Εξάλλου, ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Στην περιοχή του αεροπορικού δυστυχήματος στην Καβάλα επιθεωρητές περιβάλλοντος

Στην περιοχή του αεροπορικού δυστυχήματος στην Καβάλα, μεταβαίνουν άμεσα επιθεωρητές περιβάλλοντος ύστερα από εντολή του υπουργού ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα.

Το κλιμάκιο των επιθεωρητών πρόκειται να διαπιστώσει εάν συντρέχει περιβαλλοντικός κίνδυνος από το φορτίο του Αντόνοφ.

 

Παραγγελία του Εισαγγελέα του ΑΠ για εποπτεία των ερευνών και των ανακρίσεων από τον εισαγγελέα Εφετών Θράκης

Με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων, που θα διεξαχθούν σχετικά με τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους Αντόνοφ το οποίο συνετρίβη στη Καβάλα και σκοτώθηκαν οι επιβαίνοντές του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ