Καλοκαίρι και σκυλάκια - Μάθε ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις για να βοηθήσεις τον μικρό σου φίλο

Αφήστε τους γούνινους φίλους σας να διασκεδάσουν αυτό το καλοκαίρι!

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και έρχεται η άδεια του καλοκαιριού, ο τετράποδος φίλος σας ανυπομονεί να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί σας. Λοιπόν, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να διασκεδάσετε με το γούνινο μωρό σας, αλλά ο ζεστός καιρός μπορεί επίσης να κάνει το κατοικίδιό σας να νιώθει άβολα. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν όλα τα συμπτώματα υπερθέρμανσης για τα κατοικίδια ζώα τους, όπως υπερβολικό λαχάνιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένο καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό, σάλια, ήπια αδυναμία κ.λπ. Ορισμένα σοβαρά συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν επιληπτικές κρίσεις, διάρροια, έμετο και αυξημένη θερμοκρασία σώματος.

Για όλη σας τη διασκέδαση όταν θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο με τον γούνινο φίλο σας, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Εδώ είναι μερικά από τα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων χωρίς καν να το καταλάβουν!

Σκυλιά και καλοκαίρι

Ο καιρός επηρεάζει άμεσα τη διάθεση του κατοικίδιου ζώου σας και γι' αυτό καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, μερικά σκυλιά χαίρονται, ενώ άλλα αναζητούν δροσερά μέρη για ξεκούραση. Αν και όλα τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στις ζεστές καιρικές συνθήκες, ορισμένες ράτσες είναι λιγότερο ανθεκτικές στη θερμότητα από άλλες. Για παράδειγμα τα μπουλντόγκ και τα τεριέ της Βοστώνης έχουν δυσκολία στην αναπνοή σε υπερβολική ζέστη και τους αρέσει να μένουν σε κλιματιζόμενα δωμάτια. Έτσι, εάν είστε ιδιοκτήτης μιας ράτσας όπως αυτή, μπορεί να δείτε ότι ο σκύλος σας δεν είναι πολύ δραστήριος το καλοκαίρι και δεν του αρέσει να παίζει.

Επίσης, η θερμοκρασία της καμπίνας των κλειστών οχημάτων σε άμεσο ηλιακό φως μπορεί να αυξηθεί γρήγορα σε επίπεδο που μπορεί να βλάψει τα κατοικίδια. Το να αφήσετε τον γούνινο φίλο σας μόνο σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για τη ζωή του. Μπορεί να πάθει θερμοπληξία. Ή, αφήνοντας τα κατοικίδιά σας χωρίς επίβλεψη γύρω από μια πισίνα που περιέχει χλώριο και άλλες χημικές ουσίες μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Τα μάτια, τα αυτιά και η μύτη του σκύλου είναι ευαίσθητα στις επιδράσεις του χλωρίου.

 Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια χρειάζονται καθημερινές υπαίθριες βόλτες για την ψυχική, σωματική και κοινωνική τους υγεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι μια διασκεδαστική πρωινή βόλτα έχει τα μεγάλα της οφέλη, αλλά το να βγάλετε το κατοικίδιό σας μια βόλτα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της σχέσης του με τον ιδιοκτήτη. Για να διατηρήσετε τα κατοικίδιά σας υγιή, δραστήρια, ενεργητικά και κοινωνικά, είναι καλό να τα βγάζετε έξω για σύντομες πρωινές και βραδινές βόλτες.

Πρέπει να φροντίζετε το κουτάβι σας τα καλοκαίρια

Δώστε τους ένα σκιερό μέρος για να καθίσουν και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα κοντά τους.

Μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας να παραμείνουν σε άσφαλτο, άμμο ή άλλες καυτές επιφάνειες, γιατί θερμαίνουν γρήγορα το σώμα τους.

Μην πιέζετε το κατοικίδιο ζώο σας να βγει έξω αν κάνει πολύ ζέστη έξω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ