Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Παιδόφιλοι μοναχοί σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Γαλλίας: Φρικτή ιστορία με 3 αδέλφια που καταγγέλλουν «κατ' εξακολούθηση» βιασμούς

Τα τρία αδέλφια δεν ανέφεραν την κακοποίηση τους για χρόνια, ούτε γνώριζε ο ένας για τον άλλο.

Μετά από τριάντα χρόνια σιωπής τρία αδέρφια ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν στο Ορθόδοξο μοναστήρι του Saint-Nicolas, στο Hérault της Γαλλίας, σύμφωνα με την Liberation.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με την μαρτυρία των δύο αδελφών, που σήμερα είναι 50 ετών, την πρώτη φορά που κακοποιήθηκαν από δύο μοναχούς, αυτοί και ο έτερος αδελφός τους – που δεν κατέθεσε τη μαρτυρία του στην εφημερίδα – ήταν 8, 10 και 12 ετών. Οι μοναχοί που καταγγέλλουν ως βιαστές τους, έχουν πεθάνει.

Οι άντρες καταγγέλουν ότι  βιάστηκαν σε μικρή ηλικία κατ’ εξακολούθηση, στη διάρκεια της διαμονής τους για τρία καλοκαίρια από το 1978-1980, στο μοναστήρι που βρίσκεται στη  νότια Γαλλία, 60 χιλιόμετρα από το Μονπελιέ και ανήκει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Το μοναστήρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει όσα καταμαρτυρούν τα δύο αδέλφια, αλλά οι πράξεις έχουν παραγραφεί.

Οι δύο μοναχοί, ένας από του οποίους ήταν διευθυντής, έχουν πεθάνει αλλά ο τελευταίος εναπομείνας μοναχός, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ομπέρ, παραδέχεται τις κατηγορίες. Ο ίδιος αναγνωρίζει οτι αν και μόλις είχε έρθει στο μοναστήρι, οι δύο μοναχοί είχαν σχέσεις με νεαρούς “16 ετών” και ότι ήταν ανοιχτά ομοφυλόφυλοι.

Τα τρία αδέλφια δεν ανέφεραν την κακοποίηση τους για χρόνια, ούτε γνώριζε ο ένας για τον άλλο. Ορισμένες μνήμες έσβησαν για χρόνια, ο κάθε ένας έζησε το σιωπηλό του εφιάλτη μέχρι την διακομιδή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο του ενός από τα τρία αδέλφια. Οι γονείς τους δεν ήθελαν να μάθουν περισσότερα.

Τα αδέλφια είναι πεπεισμένα οτι υπήρξαν κι άλλα νεαρά θύματα στο μοναστήρι. Το 2010 ένα από τα αδέλφια επέστρεψε στο μαναστήρι με πρόθεση να σκοτώσει έναν από τους δύο μοναχούς, αλλά οι άλλοι δύο τον μετέπεισαν. Οι θύτες δεν έδιξαν την παραμικρή μετάνοια γνωρίζοντας ότι τα εγκλήματά τους είχαν παραγραφεί.

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γαλλίας, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, δήλωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με ανακοινωθέν του την Παρασκευή 16/9, ότι θα διεξαχθεί έρευνα, χωρίς κωλυσιεργία στο συγκεκριμένο μοναστήρι “για το παρελθόν και το παρόν του” εκφράζοντας  “αποτροπιασμό” και “μεγάλη θλίψη”,  στην έλλειψη επίβλεψης, της οποίας επωφελήθηκαν οι παιδοεγκληματίες”. Ο Μητροπολίτης Δημήτριος διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει προσωπικά με μεγάλη προσοχή “κάθε περίπτωση που θα αποκαλυφτεί στο πλαίσιο της έρευνας“.

Ο ιδρυτής του μοναστηριού, ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος, ήταν ηγούμενος μέχρι το 2000. Το μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie ιδρύθηκε το 1965 και λειτουργούσε και ως πολιτιστικό κέντρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ