Βασίλισσα Ελισάβετ – Οι τελευταίες αδημοσίευτες φωτογραφίες της – Καταβεβλημένη, αλλά πιστή στο καθήκον 

Ήθελε να ορκίσει πρωθυπουργό της Βρετανίας τη Λιζ Τρας

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρά τα 96 της χρόνια ήξερε καλά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά το Brexit. Γι’ αυτό και λίγο πριν πεθάνει παρέμεινε πιστή στο καθήκον και όρκισε την 15η πρωθυπουργό της χώρα, τη Λιζ Τρας, παρά την αδυναμία που ένιωθε. 

Η φωτογραφία τους είναι και η τελευταία της της βασίλισσας Ελισάβετ, ακριβώς δύο ημέρες πριν πεθάνει. Η ίδια πιστή στο καθήκον αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στον Κάρολο για την ορκωμοσία της συντηρητικής πρωθυπουργού. Ο γιος της, που την είχε ήδη αντικαταστήσει σε αντίστοιχης σημασίας τελετή, διαβάζοντας τον λόγο της Βασίλισσας στο Κοινοβούλιο, προσφέρθηκε ευγενικά να την αντικαταστήσει, όμως εκείνη απάντησε:

Credits: Instagram

«Φυσικά και πρέπει να το κάνω εγώ, είναι η δουλειά μου». Ζητήθηκε ωστόσο από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την Λιζ Τρας να μεταβούν στο Μπαλμόραλ για τις απαραίτητες τελετές, αφού οι γιατροί συμβούλευσαν τη βασίλισσα να μην ταξιδέψει στο Λονδίνο. Αρχικά πέρασε 40 λεπτά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε ότι η βασίλισσα ήταν «διαυγής και συγκεντρωμένη» καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής τους. Είπε ότι αυτό ήταν «εκπληκτικό», δεδομένου του πόσο άρρωστη, προφανώς, ήταν.

Ο Μπόρις Τζόνσον -ο οποίος σύμφωνα με πηγές έκανε τη βασίλισσα να γελάσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης- είπε: «Ήταν μια αρκετά συναισθηματική στιγμή». Οι επίσημες φωτογραφίες από τη συνάντηση που ακολούθησε με την Λιζ Τρας έδειχναν τη βασίλισσα να φαίνεται πολύ αδύναμη και να στηρίζεται σε ένα μπαστούνι, αλλά να χαμογελάει. Προς μεγάλη θλίψη των Βρετανών, δύο ημέρες αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ