Ιταλική δημιουργικότητα ξεπερνάει τη φαντασία! Τετρακόσιες πολύχρωμες καρέκλες «διαδηλώνουν» τη διαφορετικότητα (φωτό)

Οι καρέκλες είχαν ξεχωριστή σημασία στο show του οίκου Bottega Veneta.

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Gaetano Pesce, δημιούργησε ένα πολύχρωμο δάπεδο καλυμμένο με ρητίνη και σχεδίασε 400 καρέκλες από βαμβάκι και ρητίνη για το σόου του οίκου, Bottega Veneta για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2023 κατά την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο.

Το σετ ήταν μια ιδέα του δημιουργικού διευθυντή της Bottega Veneta, Matthieu Blazy, ο οποίος παρουσίασε τη δεύτερη συλλογή του για τον οίκο.

images courtesy of Bottega Veneta | photos by Matteo Canestraro

Ο  χώρος παρουσίασης διέθετε ένα προσαρμοσμένο δάπεδο με ρητίνη και 400 καρέκλες που δεν ήταν μόνο ένα σχέδιο από τον Pesce, ο οποίος είναι γνωστός για τα πολύχρωμα έργα του με ρητίνη.

Με το όνομα του έργου«Come Stai;», οι καρέκλες σχεδιασμένες από τον Ιταλό σχεδιαστή, γέμισαν το μιλανέζικο κτίριο και ακολουθούσαν τα γλυπτά σχήματα του δαπέδου που όριζαν την πασαρέλα σε τόνους του ροζ, του μπλε, του πορτοκαλί και του λιλά.

«Αυτός ο χώρος είναι ένας φόρος τιμής στη διαφορετικότητα. Αφορά τον άνθρωπο, είμαστε όλοι διαφορετικοί και αυτή είναι η καθοριστική μας ιδιότητα – διαφορετικά, είμαστε απλώς ένα αντίγραφο. Είμαστε όλοι πρωτότυποι και αυτό είναι ένα από τα θέματα του σχεδίου μου», ανέφερε ο Pesce.

images courtesy of Bottega Veneta | photos by Matteo Canestraro

Καμία από τις 400 καρέκλες δεν ήταν ίδια και χαρακτηρίζονταν απλώς από μια τετράγωνη βάση και μια κωνική πλάτη.

Όσον αφορά στη δημιουργία τους, κατασκευάστηκαν από βαμβακερό καμβά ο οποίος στη συνέχεια βυθίστηκε σε χρωματιστή ρητίνη, διαφορετική για την καθεμία και διακοσμήθηκαν με διαφορετικά σχέδια, επίσης, όπως άλλες με σχέδια του ίδιου του Pesce με τα εμβληματικά χαμογελαστά πρόσωπά του, ενώ άλλα έφεραν το σήμα "Bottega Veneta" στο πίσω μέρος.

Οι καρέκλες θα εκτεθούν και θα πωληθούν στο Design Miami.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ