Siena International Photo Awards: Νικητής ο Γιώργος Τσακαλίδης με το συγκλονιστικό κλικ «Γυναίκα από την Εύβοια»

Το πρώτο βραβείο στον κορυφαίο διαγωνισμό φωτογραφίας Siena International Photo Awards 2022 απέσπασε το συγκλονιστικό κλικ του Έλληνα φωτογράφου Κωνσταντίνου Τσακαλίδη.

Στην λήψη με τίτλο «Γυναίκα από την Εύβοια» (Woman from Evia) απεικονίζεται η 81χρονη κ. Παναγιώτα κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών, το καλοκαίρι του 2021 στην Εύβοια,

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται σχετικά: «H φωτογραφία της χρονιάς προέρχεται από την Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.  Το πλάνο αποτυπώνει την απόγνωση της Κριτσιώπης Παναγιώτα, μιας 81χρονης γυναίκας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στο σπίτι της κατά τη διάρκεια των σφοδρών δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2021 και προκάλεσαν εκτεταμένες περιβαλλοντικές ζημιές».

Φωτογραφία: Γιώργος Τσακαλίδης - sipacontest.com

Στην περιγραφή της φωτογραφίας στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού διαβάζουμε: «Η Κριτσιόπη Παναγιώτα, 81 ετών, αντιδρά καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι της. Εν μέσω του θερμότερου και πιο μακροχρόνιου καύσωνα των τελευταίων 30 ετών, με θερμοκρασίες που έφτασαν τους 47°C, εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, πλήττοντας σοβαρά το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν με βάρκες. Η πυρκαγιά, που μαίνονταν ανεξέλεγκτα για μια εβδομάδα στα πευκοδάση, κατέστρεψε περισσότερα από 50.000 εκτάρια δασικής έκτασης και γεωργικής γης, έκαψε δεκάδες σπίτια και σκότωσε πολλά ζώα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ