Κ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να αποφασίσουμε παρέμβαση στο φυσικό αέριο στην επόμενη Σύνοδο - Τι είπε για την Τουρκία

Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα

«Διαμορφώνεται κοινός τόπος στο Συμβούλιο ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή δραστική παρέμβαση για να πέσουν οι τιμές στο φυσικό αέριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί στο επόμενο Συμβούλιο και αφού γίνει η σχετική επεξεργασία σε επίπεδο υπουργών να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς, όπως είπε, «μετά από επίμονη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των ειδικών που μας συμβουλεύουν, οι προτάσεις αυτές έχουν πια ωριμάσει, έστω και με καθυστέρηση».

Και προσέθεσε: «Έστω και αργά, η Ευρώπη πρέπει να κάνει το σωστό, ενωμένη να αξιοποιήσει τη μεγάλη δύναμη που έχει ως ευρωπαΐκή οικογένεια για να κατεβάσει τις τιμές του φυσικού αερίου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια εφοδιασμού».

Για τον Ερντογάν και την Τουρκία 

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά πρόκληση να περάσει αναπάντητη», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου της Πράγας, κρατώντας όμως ανοιχτό το «παράθυρο» του διαλόγου.

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στο προκλητικό σόου του Ταγίπ Ερντογάν στο δείπνο των ηγετών και τη σκληρή απάντηση του κ. Μητσοτάκη, που εκνεύρισε τόσο τον Τούρκο πρόεδρο, έτσι ώστε να εγκαταλείψει την αίθουσα.

«Δεν έχω πολλά να προσθέσω, δεν πρόκειται να μιλήσω για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου, θα επαναλάβω αυτό που είπα το πρωί ότι η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά πρόκληση να περάσει αναπάντητη. Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Από αυτή την πλευρά θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η ανταλλαγή απόψεων, η οποία έγινε μπροστά τους ομολόγους μου στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, αλλά και μπροστά στους ηγέτες συμμετέχουν σε αυτό το καινούργιο και επιτυχημένο πείραμα της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ