Karim Rashid: Ο Αιγύπτιος υπερταλαντούχος αρχιτέκτονας του «δικού μας» Semiramis σε νέα πολύχρωμα projects - ξενοδοχεία & σπίτια (φωτό)

Ένας από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ού αιώνα

Στον πολύχρωμο κόσμο του Karim Rashid. O διάσημος αρχιτέκτονας σε νέα εντυπωσιακά projects!

Ο 62χρονος, που γεννήθηκε στην Αίγυπτο και μεγάλωσε στον Καναδά, είναι ένας από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ού αιώνα. Πάνω από 4000 σχέδια στην παραγωγή, πειρσσότερα από 300 βραβεία και εργασία σε πάνω από 40 χώρες πιστοποιούν τον θρύλο του σχεδιασμού του.

Ο designer διακρίνεται για τα πρωτοποριακά υλικά, αλλά και τα έντονα χρώματα που χρησημοποιεί στα έργα του, τα οποία περιλαμβάνουν από ξενοδοχεία, εστιατόρια και σπίτια, μέχρι οικιακές μικροσυσκευές και έπιπλα. 

Συχνά βλέπουμε δημιουργίες του από plexiglass - όπως το «δικό μας» boutique ξενοδοχείο Semiramis, στην Κηφισιά, το οποίο και έφτιαξε ο υπερταλαντούχος αρχιτέκτονας. 

Μοναδικό είναι και το προσωπικό του στυλ με τον ίδιο να επιλέξει συχνά κοστούμια και σύνολα σε έντονες αποχρώσεις, όπως το ροζ και το πράσινο. Παράλληλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, θα βρει κανείς πολλά βίντεο στα οποία τον βλέπουμε να γυμνάζεται, αλλά και να χορεύει.

Άλλωστε ο ίδιος δεν έχει εργαστεί αποκλειστικά και μόνο ως σχεδιαστής αλλά κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με τη μουσική, τη διδασκαλία, τη μόδα και τέλος με τη συγγραφή. 

Όσο για τα νέα του projects, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ένα σπίτι 100 τεραγωνικών μέτρων από γυαλί, το Disk House που βραβεύτηκε στα The Good Design Awards, οικιακές συσκευές, όπως μια πολύχρωμη φρυγανιέρα, αλλά και ένα υπνοδωμάτιο στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ