Γαλλική παροιμία: «Η αγάπη είναι αυτή που κάνει τον κόσμο να γυρίζει» - Η «ευκαιρία» των Χριστουγέννων

Είναι η Γιορτή που μας θυμίζει την αξία της συντροφικότητας, την αξία της μοιρασιάς και της έλξης των ανθρώπων γύρω μας

Οι Γάλλοι θεωρούν πως ο κόσμος, έχει μια σημαντική δύναμη που του επιτρέπει να κινείται, να εξελίσσεται, να ζει και να υπάρχει. Πρόκειται για δυνάμεις που έχουμε μέσα μας και που μπορούμε να αυξάνουμε την έντασή τους και την αξία τους.

Η «ευκαιρία» των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα, είναι η ιδανική ευκαιρία για μια περισυλλογή σχετικά με όσα στη ζωή αξίζουν και λόγω διάφορων λόγων δεν μπορούμε να τα νιώσουμε άλλες περιόδους. Ο Χριστός και η γέννησή του, σύμβολα αγάπης ακόμη και για αυτούς που δεν είναι πιστοί ή θρησκευόμενοι, μπορούν να ξεκινήσουν συνειρμούς για μια δύναμη που μας κρατά, όταν οι άλλες δυνάμεις, μας εγκαταλείπουν.

Είναι η Γιορτή που μας θυμίζει την αξία της συντροφικότητας, την αξία της μοιρασιάς και της έλξης των ανθρώπων γύρω μας. Αυτός είναι και ο λόγος μελαγχολίας, όταν τυχαίνει να μένουμε περισσότερο μοναχικοί αυτές τις μέρες. Είναι τα σύμβολα των Χριστουγέννων, πολύ ισχυρά. Μόνοι μας, ό,τι καλό και αν μας συμβαίνει, δεν μπορούμε να το χαρούμε. Γιατί; Γιατί λείπει ένα συστατικό της αγάπης, το αίσθημα του να μοιράζεσαι. Πρόκεται για ένα από τα «αρχαιότερα» ανθρώπινα συναισθήματα. Απόδειξη, οτι είμαστε ετερόφωτοι και όχι αυτόφωτοι, αν η αγάπη, είναι το φως.

Οι Deep Purple και το… δώσιμο

Η δύναμη, έχει παρερμηνευθεί. Στα ανθρώπινα πράγματα της καθημερινότητας, σίγουρα έχει παρερμηνευθεί. Για κάποιον λόγο, το να «παίρνεις», να «κατακτάς», έχει γίνει απόδειξη ισχύος. Μακροπρόθεσμα όμως, θα έχεις δει και από τον εαυτό σου ότι αυτός που δίνει είναι εκείνος που είναι τελικά ο δυνατός. Αυτός που δίνει, σημαίνει ότι έχει «πολλά». Σημαίνει οτι είναι μια αστείρευτη πηγή παροχής. Θέλει να μοιράζεται. Αυτό είναι πολύ μεγάλη δύναμη, γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας στο tsemperlidou.gr.

Μιας και είπαμε για την θολή εικόνα που έχουμε για τη δύναμη, που την ταυτίζουμε με την «κατάκτηση», το διάσημο συγκρότημα Deep Purple, έγραψε ένα υπέροχο τραγούδι με τίτλο «Love Conquers All». «Η Αγάπη, κατακτά τα πάντα». Μέσα σε αυτές τις μέρες, μπορούμε να δούμε καθαρά τι σημαίνει ο ένας για τον άλλον, χωρίς να σκεφτόμαστε τι σημαίνουμε εμείς για τον εαυτό μας. Είναι μέρες που ο εαυτός μας, έχει αξία μόνο αν μοιράζεται και αν δίνεται.

Αυτό που έχουμε να δώσουμε, μας κάνει να δείχνουμε στην πράξη το «πόσο» αγαπούμε. Να μην ξεχνάμε πως αυτούς που τους ενδιαφέρει να δίνουν, δεν τους ενδιαφέρει το «τι» θα πάρουν σε αντάλλαγμα. Πρόκειται για προσφορά εαυτού και όχι για «επένδυση». Πρόκειται για αγάπη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ