Σέρρες: Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου μαθητή - Συγκλονίζει ο θείος του: «Δεν ήθελε να πάει σχολείο εκείνη την ημέρα» (βίντεο)

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Βασίλη

Το τελευταίο αντίο είπαν γονείς, συγγενείς, μαθητές και η τοπική κοινωνία Σερρών στον 11χρονο Βασίλη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του μετά τη φονική έκρηξη στον λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Πλήθος κόσμου, όπως φαίνεται και στις εικόνες του ThessToday.gr, έσπευσε στην εκκλησία για να πει το τελευταίο αντίο στον άτυχο μαθητή με την θλίψη να είναι απέραντη στις Σέρρες. Η κηδεία του 11χρονου Βασίλη γίνεται στο Α΄ Νεκροταφείο Σερρών.

Το συμβάν, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακρυά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Δείτε επίσης: Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου στο σχολείο- Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης-Μπαλάκι οι ευθύνες

Την ίδια ώρα, πραγματογνώμονες της αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ είναι σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών.

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε το πρωί την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας κ. Δημήτρη Γκολέμη πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί και από τους πραγματογνώμονες.

θείος του 11χρονου Βασίλη: «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να εφαρμοστεί ο νόμος»

O Θεόδωρος Καντάς, θείος του 11χρονου Βασίλη  μίλησε αποκλειστικά στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο με τον ίδιο να αποκαλύπτει  πως εκείνη την τραγική ημέρα, ο ανιψιός του είχε δηλώσει πως δεν θέλει να πάει στο σχολείο.

Ο κ. Καντάς δήλωσε πως η οικογένεια του Βασίλη το μόνο που ζητά είναι να μην πάει “χαμένος” ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία.

Ο θείος του άτυχου παιδιού ανέφερε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία τον είδε την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα συνελήφθησαν ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος  που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα. «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε ο κ. Καντάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ