Made in Greece ο ασύγκριτος Έλληνας bijoutier Νίκος Κούλης: Όταν τον ανακάλυψε το Eirinika στην Μύκονο, δεν διανοείτο τέτοια διεθνή άλματα

Ένας μοναδικός σχεδιαστής, με τα κοσμήματά του να είναι μικρά έργα τέχνης...

Ένας από τους Έλληνες δημιουργούς που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας.

Ο ταλαντούχος κοσμηματοποιός Νίκος Κούλης, που αγαπά τα ιδιαίτερα κοσμήματα και δημιουργεί μοναδικά κομμάτια- έργα τέχνης έχει φτάσει μέχρι και την Vogue.

Δείτε επίσης: 

Άλλωστε, ο πασίγνωστος bijoutier, εδώ και χρόνια απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο με τα εντυπωσιακά του κοσμήματα. 

 

 

 

 

 

 

Ένας πραγματικός Made in Greece δημιουργός, με τα rock chic κοσμήματά του να ξεχωρίζουν και να κλέβουν τις εντυπώσεις!

Προερχόμενος από οικογενειακή επιχείρηση κοσμημάτων, σπούδασε αρχικά Φιλολογία και Φιλοσοφία και στη συνέχεια ακολούθησε την αγάπη του για τον κόσμο του κοσμήματος σπουδάζοντας στο Gemological Institute of America Gemology και Glyptography.

Το 2006 δημιούργησε τη δική του επώνυμη μάρκα, Nikos Koulis Jewels, προβάλλοντας την καλλιτεχνική του υπογραφή, την περίτεχνη τεχνική του και τις βαθιές του γνώσεις στην κατασκευή κοσμημάτων.

 

 

 

 

 

Το ατελιέ του βρίσκεται στην Αθήνα και διαθέτει δύο μπουτίκ στην Αθήνα και τη Μύκονο, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την ιδιαίτερη αισθητική της δουλειάς του.

Διαθέτοντας τα δικά του εργαστήρια και προμηθεύοντας εξαιρετικές πέτρες σε ειδικές κοπές από όλο τον κόσμο, δημιουργεί μοναδικά κομμάτια για μια διεθνή πελατεία που συλλέγει κοσμήματα και εκτιμά την ποιότητα και το αισθητικό του ήθος. Η μάρκα συμμετέχει σε εξέχουσες διεθνείς εκθέσεις και διαθέτει 32 αποθηκάριους σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

Ο Νίκος Κούλης έλαβε το βραβείο GEM Award 2020 στον τομέα του σχεδιασμού κοσμήματος. Αυτό θεωρείται το πιο σημαντικό βραβείο στη διεθνή βιομηχανία κοσμήματος. Ήταν υποψήφιος και το 2018, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και το αξιόλογο επίπεδο της δουλειάς του.

Έχει κερδίσει τέσσερις φορές το βραβείο Couture Design Award, δύο φορές το Town & Country Jewelry Award και του απονεμήθηκε επίσης το Διεθνές Βραβείο Σχεδιαστή Κοσμήματος 2017 στην έκθεση VicenzaOro στην Ιταλία.

 

 

 

Η δημοσιογραφική του κάλυψη επεκτείνεται στις διεθνείς εκδόσεις των New York Times, Vogue, Harper's Bazaar, Elle, Town & Country, Cabana και Vanity Fair. Μεταξύ άλλων, στους πιστούς θαυμαστές του συγκαταλέγονται η Α. Ε. Α. Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η Rihanna, η Oprah Winfrey, η Scarlett Johansson, η Jennifer Garner, η Jennifer Lopez, η Salma Hayek, η Gwyneth Paltrow, η Jane Fonda, η Nicole Kidman, η Reese Witherspoon, η Alicia Vikander, η Jennifer Lawrence και η Michelle Obama.

 

Δείτε όλες του τις συλλογές στο nikoskoulis

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ