Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας: Κλείνει τη χρονιά & τα στόματα πλάι και στους δύο γιους της - Τι απέγινε η απόφαση για την εκθρόνιση των εγγονών; (φωτό)

Ο χρυσός Ιωβηλαίος και οι αλλαγές στους βασιλικούς τίτλους

 

Το παλάτι της Δανίας έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα επίσημα πορτρέτα της βασίλισσας Μαργαρίτας Β' για να σηματοδοτήσει το τέλος του έτους του Χρυσού Ιωβηλαίου της μονάρχη, η οποία γιόρτασε φέτος τα 50 της χρόνια στο θρόνο.

Στην μία από τις φωτογραφίες η 82χρονη βασίλισσα είναι καθισμένη σε μια καρέκλα, ενώ πίσω της στέκονται όρθιοι, ο μεγάλος της γιος και διάδοχός της πρίγκιπας Φρειδερίκος με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μαίρη.

Photo: Per Morten Abrahamsen/Instagram:@detdanskekongehus

Στο δεύτερο πορτέτο η μονάρχης - εκτός από το πριγκιπικό ζεύγος - ποζάρει επίσης μαζί με τον μικρότερο γιο της , πρίγκιπα Ιωακείμ και την γυναίκα του πριγκίπισσα Μαρί

Οι άντρες της οικογένειας φορούν τις επίσημες στρατιωτικές τους στολές, ενώ η βασίλισσα και οι νύφες της είναι ντυμένες με εντυπωσιακές τουαλέτες.

Photo: Per Morten Abrahamsen/Instagram:@detdanskekongehus

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Per Morten Abrahamsen, στην Αίθουσα των Ιπποτών του παλατιού, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο για τον Χρυσό Ιωβηλαίο της Μαργαρίτας, λίγες ημέρες μετά την αναπάντεχη απόφασή της βασίλισσας, η οποία προκάλεσε εντάσεις στα μέλη της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η 82χρονη μονάρχης αφαιρέσε τους πριγκιπικούς τίτλους, από τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της. Στη συνέχεια η ίδια ζήτησε συγγνώμη από τα εγγόνια της χωρίς, ωστόσο, να άρει την απόφασή της.

Ετσι, την 1η Ιανουαρίου του 2023 οι τίτλοι της Δανέζικης βασιλικής οικογένειας θα αλλάξουν. Tα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, Νικολάι, 23 ετών,Φέλιξ, 20,  Χένρικ, 13 και Αθηνά, 10, θα χάσουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας και θα έχουν εκείνους του «κόμης και κόμισσα του Μονπεζάτ» από το όνομα του, γαλλικής καταγωγής, παππού τους.

RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η απόφαση δεν επηρεάζει τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Φρειδερίκου: πρίγκιπα Κρίστιαν, 17 ετών, πριγκίπισσα Ισαβέλλα, 15 και τα 11χρονα δίδυμα πρίγκιπα Βίνσεντ και πριγκίπισσα Ζοζεφίνα, τα οποία και είναι επόμενα στη σειρά διαδοχής μετά τον μπαμπά τους.

«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην απόφασή μου σχετικά με τη μελλοντική χρήση τίτλων για τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ. Αυτό φυσικά με επηρεάζει. Η απόφασή μου έχει παρθεί εδώ και πολύ καιρό. Με τη συμπλήρωση των 50 ετών στον θρόνο, είναι φυσικό να κοιτάζω το παρελθόν και το μέλλον. Είναι καθήκον μου και επιθυμία μου ως βασίλισσα να διασφαλίσω ότι η μοναρχία διαμορφώνεται πάντα σύμφωνα με την εποχή.

Πήρα αυτή την απόφαση ως βασίλισσα, μητέρα και γιαγιά, αλλά, ως μητέρα και γιαγιά, υποτίμησα τον πόσο πληγωμένοι θα ένιωθαν ο μικρότερος γιος μου και η οικογένειά του. Αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση και λυπάμαι γι' αυτό. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα παιδιά, οι νύφες και τα εγγόνια μου είναι η μεγαλύτερη χαρά και περηφάνια μου. Ελπίζω ότι ως οικογένεια μπορούμε να βρούμε ειρηνικά τον δρόμο μας μέσα από αυτήν την κατάσταση» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η βασίλισσα σε ανακοίνωση που είχε εκδόσει για την απόφασή της.

Σύμφωνα με το παλάτι, η αφαίρεση των τίτλων από τα εγγόνια της βασίλισσας έγινε ώστε να τους δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία για να χαράξουν τη ζωή τους όπως το επιθυμούν.

Η μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Ιωακείμ κόμισσα Αλεξάνδρα του Φρέντερικσμποργ, είχε δηλώσει «σοκαρισμένη» από την απόφαση. «Αυτό ήρθε από το πουθενά. Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα», είχε πει η στην εφημερίδα BT. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Σε δηλώσεις της στο ίδιο μέσο η τωρινή σύζυγος του πρίγκιπα, πριγκίπισσα Μαρί είχε αναφέρει ότι η κόρη τους έχει δεχθεί bullying στο σχολείο. «Έρχονται και λένε στην Αθηνά: "Είσαι εσύ που δεν είσαι πια πριγκίπισσα;"» ανέφερε, προσθέτοντας ακόμα ότι τα παιδιά της έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος.

Για την απόφαση της γιαγιάς του είχε μιλήσει και ο πρίγκιπας Νικολάι στο δανέζικο Ekstra Bladet «Όλη μου η οικογένειά μου και εγώ, φυσικά, είμαστε πολύ λυπημένοι. Είμαστε, όπως δήλωσαν και οι γονείς μου, σοκαρισμένοι με αυτή την απόφαση και με το πόσο γρήγορα έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ μπερδεμένος ως προς το γιατί συνέβη έτσι» είπε.

Ο 23χρονος, ο οποίος είναι μοντέλο και έχει περπατήσει στην πασαρέλα για brands όπως ο Dior, είπε ότι ενημερώθηκε για την απόφαση λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθούν τα νέα. «Δεν έχω μετρήσει τις μέρες, αλλά δεν μπορεί να είναι περισσότερο από μια εβδομάδα πριν» πρόσθεσε.

Πάντως με την οικογενειακή φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι η βασίλισσα Μαργαρίτα «κλείνει τα στόματα» δείχνοντας πως η ίδια δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

Δείτε επίσης: Πρίγκιπας Φρειδερίκος - πριγκίπισσα Μαίρη: Γιορτές στην Αυστραλία με τα παιδιά τους - Το ολόσωμο μαγιό της 50χρονης royal (φωτό & βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ