Οι άγνωστες ερωτικές επιστολές του François Mitterrand στην επί δεκαετίες μυστική, παράνομη σύντροφο του Anne Pingeot: «Θα σε αγαπώ μέχρι τον θάνατο» (φωτό & βίντεο)

Εκείνος ήταν τότε 46 ετών και εκείνη μόλις 19. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Mazarine

27χρόνια σήμερα από τον θάνατο του μεγάλου Ευρωπαίου πολιτικού François Mitterrand, του μακροβιότερου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Για τους Γάλλους ήταν γνωστή η κρυφή του ζωή και αυτό δεν τους εμπόδιζε να τον αγαπούν... Η Anne Pingeot, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γέννηση του Mitterrand, δημοσίευσε την αλληλογραφία τους, στο βιβλίο «Γράμματα στην Anne», το οποίο και προκάλεσε αντιδράσεις. 

Η κρυφή σχέση τους άρχισε το 1962. Εκείνος ήταν τότε 46 ετών και εκείνη μόλις 19. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Mazarine.

Ο δεσμός του ήρθε στο φως το 1994, όταν το περιοδικό Paris Match δημοσίευσε φωτογραφίες του Mitterrand με την κόρη του. Η Pingeot όμως συνέχισε να βρίσκεται στην αφάνεια. Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να της αποσπάσουν μια συνέντευξη, χωρίς ποτέ να τα καταφέρουν.

Η ίδια χρόνια αργότερα αποφασίζει να μιλήσει μέσα από αυτές τις επιστολές.

Η Mazarine Mitterrand και της μητέρας της Anne Pingeot στην κηδεία του Francois Mitterrand, Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Θα σε αγαπώ μέχρι τον θάνατο"

Σε μια από αυτές, το 1963, στην αρχή του κρυφού δεσμού τους, ο François Mitterrand γράφει στην καλή του: “Μου αρέσει που είμαι μαζί σου”. Προσθέτει ότι δεν του αρέσει και πάρα πολύ να συναναστρέφεται με “το πάντοτε άγνωστο κοινό” το οποίο πρέπει να πείθεται “με ομιλίες και ιδέες”, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει “μια παράλογη πράξη, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι μόνον η αγάπη και οι πράξεις είναι οι δυνάμεις για να κατακτήσεις κάτι”.

Το 1965 σε μια επιστολή του ο πολιτικός γράφει ότι αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. «Ξέρεις ότι σε σκέφτομαι και ότι είναι θαυμάσια χρήσιμο που έχω την αγάπη της Αν – Φρανσουάζ;» την ρωτάει.

Το 1980 γράφει στην αγαπημένη του ότι θα την αγαπά μέχρι τον θάνατο, αλλά δεν παραβλέπει και τις δυσκολίες της κρυφής σχέσης τους. «΅Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μόνη για χάρη τόσο σημαντικών πραγμάτων».

Το 1995, λίγους μήνες πριν πεθάνει έγραψε στην Pingeot ότι ήταν η μεγαλύτερη τύχη της ζωής του. Η ίδια θα πει για το βιβλίο της ότι «δεν πρόκειται να πληγώσει κανέναν, πια».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kemy Danton (@kemydanton)

Ο Mitterrand γνώρισε την Anne όταν εκείνη ήταν 14 ετών και εκείνος υπουργός, το 1958. Ηταν τότε ο νεότερος υπουργός της κυβέρνησης και ο νεότερος βουλευτής. Στα 41 του χρόνια, αυτός που έμελλε να γίνει ο πρώτος σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ξεκίνησε τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

Ο πολιτικός βρίσκεται για γκολφ με τον φίλο του Αντρέ Ρουσελέ, τον επικεφαλής του γραφείου του, στο Κλερμόν Φεράν, λίγο έξω από το Παρίσι. Για να ξεκουραστούν πάνε σε ένα φίλο μικροβιοτέχνη, τον Πιερ Πινζό. Η μεγαλύτερη κόρη, κερνάει τους καλεσμένους λεμονάδες και ακόμη και σήμερα θυμάται τη στιγμή: «Εκαναν μια συγκλονιστική συζήτηση. Ηταν σαν να άνοιγε η πόρτα προς έναν άλλο κόσμο για μένα».

Ο ερωτάς του ξεκίνησε το 1963. Το 1965 είναι ήδη εραστές. Εκείνη είναι 22 ετών, εκείνος 49 και είναι η πρώτη φορά που γίνεται υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας. Πείθει την Anne να εγκαταλείψει τις σπουδές διακόσμησης και να σπουδάσει Νομική και τότε ξεκινά και επίσημα η διπλή ζωή... του Γάλλου προέδρου.

Μια ζωή αποκαλύφθηκε μέσα από τις ερωτικές επιστολές....

 

Η σύζυγος του Γάλλου πολιτικού Danielle Mitterrand και ο γιος της Jean-Christophe ακολουθούν το φέρετρο του πρώην σοσιαλιστή προέδρου, photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημειώνεται ότι ο Mitterrand υπήρξε παντρεμένος με την Danielle Mitterrand, με την οποία τρία παιδιά: τον Gilbert, τον Pascal και τον Jean-Christophe.

Διαβάστε επίσης: François Mitterrand: Συνάντησα 3 φορές τον μεγάλο Ευρωπαίο πολιτικό & την σύζυγό του Danielle, αθεράπευτα ερωτευμένη μαζί του - 27 χρόνια σήμερα από τον θάνατό του (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ