Κηδεία Κωνσταντίνου: Μαυροντυμένες Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ - Οι νύφες & οι γιοι του κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες (φωτό & βίντεο)

Βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Β, με την οικογένειά του να ρυθμίζε σήμερα Κυριακή τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο μεγάλος και ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου Παύλος και Φίλιππος, η σύζυγος του πρώτου Μαρί Σαντάλ, η νύφη του (σύζυγος του γιου του Νικόλαου) Τατιάνα Μπλάτνικ και η μητέρα της Μαρί Μπλάνς Μπίερλαϊν, εθεάθησαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου άλλωστε μένουν ορισμένα από τα μέλη της οικογένειας, καθώς και οι royals της Δανίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας, που έχουν ταξιδέψει στην χώρα μας για το τελευταίο αντίο.

Στις φωτογραφίες του NDP τους βλέπουμε όλους μαυροντυμένους, με την θλίψη να είναι εμφανής στα πρόσωπά τους. Άλλωστε τρέχουν να διευθετήσουν τα της κηδείας.

Φωτογραφίες: NDP

Στις εικόνες βλέπουμε την Μαρί Σαντάλ με μια πλισέ φούστα, πουλόβερ και αρβυλάκια, ενώ η Μπλάτιν είναι ντυμένη sportive με ένα στενό κολάν και μακρυμάνικη μπλούζα. Η πάντα κομψή, αριστοκράτισσα μαμά της φορά ένα cigarette παντελόνι και σακάκι.

Ο Παύλος και ο Φίλιππος από πλευράς τους είναι ντυμένοι με σκουρόχρωμα κοστούμια, λευκά πουκάμισα και μαύρες, πένθιμες γραβάτες.

Ο Νικόλαος και ο Φίλιππος νωρίτερα βρέθηκαν στην Μητρόπολη για να  ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας. Υπενθυμίζεται ότι το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίου θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του, ενώ επικήδειο, μεταξύ άλλων, θα εκφωνήσει ο γιός του, Παύλος.

Σήμερα το απόγευμα η  οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραθέσει γεύμα στους 50 περίπου υψηλούς προσκεκλημένους, που έχουν ήδη ταξιδέψει στην Ελλάδα για την κηδεία, ενώ αύριο θα ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο δείπνο, με περίπου 100  καλεσμένους. Και τα δύο θα πραγματοποιηθούν στην «Μεγάλη Βρεταννία».

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένονταν 14 ιδιωτικές πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», έως περίπου τις 17:00 το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Ανάμεσα στους royals που θα βρεθούν στην κηδεία είναι ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας (πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας) με την βασίλισσα Σίλβια, η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, με την πριγκίπισσα Βενεδίκτη (αδερφές της Άννας Μαρίας), ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας (ανιψιός του Κωνσταντίνου) με την βασίλισσα Λετίσια, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, η πρίγκιπισσα Άννα (κόρη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ), ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, οι οποίοι έχουν σπίτι στο Πόρτο Χέλι, κοντά στην βίλα που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος, ο Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου Χενρί και ο πρίγκιπας Χαακόν της Νορβηγίας με την σύζυγό του Mette Marit.

Η σορός του Κωνσταντίνου αναμένεται αύριο Δευτέρα να φτάσει φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45, όπου θα παραμείνει έως και τις 12.00, ώστε να τον αποχαιρετήσει όποιος επιθυμεί. Στις 12.00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ στος 13:00 θα αναχωρήσει για το Τατόι, εκεί όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πορεία που θα ακολουθήσουν είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα (στάση Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη), Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Χίλτον, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής. Έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές για την μετακίνηση της πομπής.

Δείτε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ, ο πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας και η βασίλισσα Σίλβια (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

Axion Hellas & Aurora: Τα ιδρύματα που επέλεξε η οικογένεια του Κωνσταντίνου να δοθούν χρήματα αντί στεφάνων - Οι σκοποί & τα ΔΣ (φωτό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ