Κηδεία Κωνσταντίνου: Τα παράσημα & το ολυμπιακό μετάλλιο που τοποθέτησαν οι γιοι του μπροστά από το φέρετρο (φωτό & βίντεο)

Είχε κερδίσει το χρυσό στην ιστιοπλοΐα 

Πριν από την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στην Μητρόπολη Αθηνών, οι τρεις γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τοποθέτησαν μπροστά από το φέρετρο του πατέρα τους τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλλιο του εκλιπόντος.

Η σορός του ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση ήταν ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον επιθυμούσε να αποτίσει φόρο τιμής.

Photos: EUROKINISSI & NDP

Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος τοποθέτησαν μπροστά από το φέρετρο τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλλιο του Κωνσταντίνου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε κερδίσει το χρυσό, στην ιστιοπλοΐα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960, που είχαν γίνει στην Ρώμη.

Επάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε ο βασιλικός θυρεός. 

Δείτε επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όταν έκλαψε για τους Ολυμπιονίκες – Πως τον αποχαιρέτησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (βίντεο)

Ανάμεσα στους royals που βρέθηκαν στο παρεκκλήσι για να αποτίσουν φόρο τιμής ήταν το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίσια, καθώς και η αδερφή του, η πρώην βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τον Επίτιμο βασιλιά της χώρας Χουάν Κάρλος. 

Στις 12:00 ακολούθησε η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ συμμετείχαν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ο ενταφιασμός στους βασιλικούς τάφους, στο Τατόι.

Διαβάστε επίσης:

5 βίντεο από το Τατόι: Ο ενταφιασμός του Κωνσταντίνου Β' - Όλα όσα έγιναν

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Οι κομψές νύφες του - Σικάτο ταγιέρ για τη Νίνα Φλορ, με midi φόρεμα η Τατιάνα Μπλάτνικ (φωτό & βίντεο)

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: To θεϊκό velvet φόρεμα της Μαρίας - Ολυμπία & το κομψό midi της Μαρί Σαντάλ (φωτό - βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Δακρυσμένη η Άννα Μαρία - Έφτασε στη Μητρόπολη μαζί με τη νύφη της - Το χειροκρότημα του κόσμου (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β': «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα» - Λύγισε στον επικήδειό του ο Παύλος (φωτό - βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Στη Μητρόπολη και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Η χειραψία με τον Παύλο (φωτό - βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Με μαύρο δαντελένιο πέπλο και δερμάτινες μπότες η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το χειροφίλημα του Παύλου στην Λετίσια & το κομψό φόρεμα της βασίλισσας της Ισπανίας (φωτό & βίντεο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ