Μισέλ Γιο: Η πρώτη Ασιάτισσα που πήρε Όσκαρ - "Μην αφήσετε ποτέ κανέναν..." (βίντεο)

Η Μισέλ Γιο από τη Μαλαισία, έλαβε Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην αντισυμβατική κωμωδία δράσης "Τα πάντα όλα"

Η Μισέλ Γιο, 60 ετών, από τη Μαλαισία, έλαβε Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην αντισυμβατική κωμωδία δράσης "Τα πάντα όλα" -που σάρωσε τα βραβεία Οσκαρ 2023- κι έγινε η πρώτη ηθοποιός από την Ασία που εξασφαλίζει το αγαλματίδιο αυτό σε 95 χρόνια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Yeoh 楊紫瓊 (@michelleyeoh_official)

"Για όλα τα μικρά αγόρια και τα μικρά κορίτσια που μοιάζουν σαν εμένα και μας βλέπουν απόψε, αυτός είναι φάρος ελπίδας και πιθανοτήτων. Είναι απόδειξη πως μπορείς να κάνεις μεγάλα όνειρα και πως τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα", είπε η κυρία Γιο παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2023: Ο Τραβόλτα θυμήθηκε τη συμπρωταγωνίστρια του Ολίβια κι έβαλε τα κλάματα - Ο ευσυγκίνητος Ντάνι Ζούκο

"Και, κυρίες, μην αφήσετε κανέναν να σας πει ποτέ πως έχετε αφήσει πίσω τα καλύτερά σας χρόνια", πρόσθεσε.

Γεννημένη στη Μαλαισία, η Μισέλ Γιο στο παρελθόν είχε βραβρευτεί με τον τίτλο ομορφιάς «Miss Malaysia» το 1983.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες δράσεις, όμως οι ρόλοι που την έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν αυτοί στις ταινίες «Αναμνήσεις μιας γκέισας», «Τίγρης και δράκος» και «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει».


screenshot/youtube

Είναι αρραβωνιασμένη με τον επιχειρηματία Ζαν Τοντ, από το 2005. Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Ιούνιο του 2004 σε ένα τουρνού στη Σαγκάη και όπως είχε δηλώσει και η ίδια, ερωτεύτηκε αμέσως το χιούμορ του και τα γαλάζια του μάτια. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα πλάνα για γάμο, καθώς το πρόγραμμα και των δύο είναι πολύ φορτωμένο.

Η ιστοσελίδα αξιολόγησης ταινιών Rotten Tomatoes την κατέταξε το 2008 στην πρώτη θέση στην λίστα με τις μεγαλύτερες ηρωίδες δράσης όλων των εποχών. Το 1997, επιλέχθηκε από το περιοδικό People ως μια από τους "50 Ομορφότερους Ανθρώπους στον Κόσμο" και το 2009 το ίδιο περιοδικό την έβαλε στην λίστα με τους "35 Όμορφους Ηθοποιούς Όλων των Εποχών".  

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2023: Θρίαμβος για την ταινία «Τα πάντα όλα» με 7 βραβεία - Δείτε όλη την λίστα των νικητών

Αμέσως αφού έγιναν γνωστά τα ονόματα των ηθοποιών που είναι υποψήφιοι για τα Όσκαρ, η Μισέλ Γιο έδωσε μια συνέντευξη στο Deadline, αναφέροντας πως αυτή η διάκριση δεν είναι σημαντική μόνο για την ίδια, αλλά για όλους τους Ασιάτες.

Άλλωστε, για πολλά χρόνια η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δεν συμπεριελάμβανε ηθοποιούς μειονοτήτων στις υποψηφιότητες, γεγονός, για το οποίο έχει δεχτεί σκληρή κριτική από το κοινό.

«Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι ότι τώρα όλοι οι Ασιάτες εκεί έξω θα πουν: "Δες, είναι πιθανό. Αν το έκανε εκείνη, τότε μπορώ να το κάνω κι εγώ". Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαι πολύ συνηθισμένη στη δουλειά, το κάνω σωστά, δουλεύω σκληρά και ξέρω πως υπάρχουν τόσες εκπληκτικές ηθοποιοί που έχουν μια θέση στο τραπέζι. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν την ευκαιρία να αρπάξουν αυτή τη θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Έναν μήνα πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, η Μισέλ Γιο θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί. Σε συνέντευξή της τότε, είχε δηλώσει: «Νιώθω πως όλη η Ασιατική κοινότητα έχει σκεφτεί ό,τι κι εγώ. Ήρθαν όλοι και μου είπαν ¨το κάνεις όλο αυτό για εμάς"».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ