Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.: Έπαθε "Vertigo" - Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο remake του εμβληματικού θρίλερ

Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι και παραγωγός της ταινίας

Ριμέικ του ψυχολογικού θρίλερ «Vertigo», που σκηνοθετήθηκε από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1958 βρίσκεται στα σκαριά, με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να «βλέπει» τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr)

Σύμφωνα με το Deadline, η Paramount Pictures έδωσε το πράσινο φως για την ταινία, με τον πρωταγωνιστή του «Iron Man» να είναι παραγωγός και ενδεχομένως να αναλάβει το ρόλο του εμμονικού ντετέκτιβ, που έγινε διάσημος από τον Τζέιμς Στιούαρτ.

Την παραγωγή του έργου θα αναλάβει η Team Downey, η εταιρεία παραγωγής ιδιοκτησίας του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και της συζύγου του Σούζαν Ντάουνι, σε συνεργασία με τους Τζον Ντέιβις και Τζον Φοξ. Το σενάριο θα προέλθει από τον Στίβεν Νάιτ, γνωστό για τη δημιουργία της επιτυχημένης σειράς του BBC, «Peaky Blinders». Οι κινηματογραφικές του ταινίες περιλαμβάνουν επίσης τα «Spencer» και «Locke».  

Διαβάστε ακόμη: Ιδού η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς: Πρώτος ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αλλά η έκπληξη είναι..

Η είδηση έρχεται μόλις μια μέρα αφότου το Variety ανέφερε ότι ο Νάιτ προσλήφθηκε για να γράψει μια νέα ταινία «Star Wars», αφού οι σεναριογράφοι Ντέιμον Λίντελοφ και Τζάστιν Μπριτ-Γκίμπσον αποχώρησαν από το έργο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας του 1958:

Η πρωτότυπη ταινία δεν αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία και έλαβε ανάμεικτες κριτικές από τους κριτικούς, αλλά κατέληξε να αναγνωρίζεται ως αριστούργημα και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός ντετέκτιβ από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος αποκτά εμμονή με μια γυναίκα που προσλαμβάνεται για να παρακολουθήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ