Made in Greece ο Άγγελος Μπράτης: Ο σχεδιαστής που θριαμβεύει στο εξωτερικό - Οι δημιουργίες του, απλές & λιτές, σε συναρπαστικά ελληνικές γραμμές

Ένας καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής από μικρή ηλικία και διατηρεί το δικό του e-shop με ρούχα.

Ο Άγγελος Μπράτης γεννημένος στον Πειραιά, ξεκίνησε πουλώντας λίγα ρούχα που σχεδίαζε και έραβε μόνος του, σε φίλους και γνωστούς, σε ένα μικρό στούντιο στου Ψυρρή.

Από το Ψυρρή λοιπόν, θριάμβευεσε στο Μιλάνο και όχι μόνο, κάνοντας τους πάντες να μιλάνε για αυτόν και τα ρούχα του.

 

 

 

 

Μάλιστα, η σημαντική κριτικός μόδας Suzy Menkes κάποτε  έγραψε γι' αυτόν στην αγγλική «Vogue»:

angelosbratis

«Φορέματα σχεδιασμένα με εξαιρετική δεξιοτεχνία. Οι ελληνικές πτυχώσεις μετατράπηκαν σε ρούχα του 21ου αιώνα με την προσθήκη έντονων χρωμάτων».

Δείτε επίσης: Made in Greece: Ύφασμα που μυρίζει Johnie Walker (!) από τον Έλληνα σχεδιαστή Άγγελο Μπράτη!

Η τρυφερή vintage φωτογραφία του Άγγελου Μπράτη: Πώς ήταν πριν από 20 χρόνια, νεαρός ονειροπόλος

 

Ο Έλληνας designer θα βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, που θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ του Καναδά, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Δείτε επίσης: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

Δείτε επίσης:

 Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει ρούχα - μορφές έκφρασης - Οι δημιουργίες της, ωδή στην σύγχρονη γυναίκα

Made in Greece η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, Λιάνα Καμπά: Διαφάνειες, sur mesure, υψηλή ραπτική & λεπτομέρειες αθάνατων ρούχων

Made in Greece ο Dimitris Dassios: Ο Έλληνας designer με την στόφα καλλιτέχνη - Ρούχα & αξεσουάρ του πουλιούνται σε 18 χώρες από Ιταλία έως Κίνα

Ποιος είναι ο Άγγελος Μπράτης

Γεννημένος το 1978, ο Άγγελος Μπράτης μεγαλώνει στο ατελιέ της μοδίστρας μητέρας του πριν εγγραφεί στην «Σχολή Μόδας Βελουδάκη» στην Αθήνα. Έπειτα, ως πρώτος Έλληνας απόφοιτος συνεχίζει τις σπουδές του στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου αποκτά μεταπτυχιακό στο artEZ Institute of the Arts – παλαιότερα γνωστό ως Arnhem Fashion Institute.

 

Επόμενοι προορισμοί της καλλιτεχνικής του πορείας είναι το Παρίσι και η Ρώμη. Εκεί συλλέγει εμπειρίες ως βοηθός σχεδιαστής σε διάφορους οίκους υψηλής ραπτικής. Το 2005 επιστρέφει – για πρώτη φορά – στην Ελλάδα με στόχο να δημιουργήσει τη δική του επωνυμία. Πέντε χρόνια αργότερα, καλείται να επιστρέψει στην Ιταλία για να εργαστεί ως σχεδιαστής πια για μεγάλα brands όπως την Vionnet και τον Roberto Cavalli – ενώ συνεχίζει να παρουσιάζει τις δικές του συλλογές στο ελληνικό και διεθνές κοινό.

 

 

Έτσι, το 2011, κερδίζει τον διαγωνισμό «Who Is On Next?», που ιδρύθηκε από τη Franca Sozzani (Vogue Italia), την σχεδιάστρια Silvia Venturini Fendi και την Alta Roma. Το 2014, επιλέγεται να παρουσιάσει την καλοκαιρινή συλλογή του SS15 ονόματος «Moralis» στο «Teatro Armani» στο Μιλάνο, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του μαέστρου μόδας Giorgio Armani. Οι χώροι αυτοί σχεδιάστηκαν από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando.

Οι αέρινες και ρευστές δημιουργίες του Άγγελου Μπράτη παρατηρούνται ως μια νέα διάσταση κομψότητας και ελαφρύτητας και καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά μέσο της χαρακτηριστικής τους σιλουέτας. Στο πέρασμα των χρόνων, οι δημιουργίες του έτυχαν της προσοχής του διεθνές τύπου και κοινού, αφού οι συλλογές του παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων σε πασαρέλες στο Μιλάνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, την Αθήνα, το Πεκίνο και τη Νέα Υόρκη. Επίσης, έχει συνεργαστεί σε ειδικά πρότζεκτ με brands όπως Yoox.com, L`Oréal Paris, Wella Professional, Mattel`s Barbie, Johnnie Walker Black Label και Harris Tweed.

 

Το 2017 επιστρέφει – για μια δεύτερη φορά – στην πατρίδα του. Βαθιά εμπνευσμένος από μια τυχαία επίσκεψη στο πρώην και εκτός λειτουργίας πια αρχιτεκτονικό στούντιο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου – σημαντικού εκπροσώπου του ελληνικού μοντερνισμού και εξαιρετικού καλλιτέχνη που εκτιμάει ιδιαίτερα – ο Άγγελος αποφασίζει να ιδρύσει εκεί το νέο και μόνιμο πια ατελιέ του στην Ελλάδα. Εκεί, σε ένα ήρεμο σημείο του Κολωνακίου – στην καρδιά της Αθήνας – εξελίσσεται το όραμα του:να επαναφέρει στη ζωή έναν τόσο σημαντικό αλλά εγκαταλελειμμένο χώρο της δημιουργικής σκηνής της Αθήνας.

 

 

Η απόφαση του να επιστρέψει στην Ελλάδα συνοδεύτηκε τότε από την πρόταση του τηλεοπτικού καναλιού STAR TV, να γίνει μέλος της κριτικής επιτροπής της εκπομπής GNTM – της ελληνικής διασκευής του America`s Next Top Model – όπου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών παρουσίας του εκτιμήθηκε από το ελληνικό κοινό, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να αφοσιωθεί ξανά πλήρως στο κυρίως επάγγελμα του – τη μόδα.

Δείτε τις δημιουργίες του στο angelosbratis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ