Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Πρώτος & καλύτερος ο πριγκιπάκος Τζορτζ - Εκτός ο πριγκιπάκος Λούις επειδή κάνει γκριμάτσες (φωτό - βίντεο)

Ο ιδιαίτερος ρόλος του εννιάχρονου πρίγκιπα Τζορτζ, ο προβληματισμός της Κέιτ και του Γουίλιαμ και ο λόγος που άφησαν εκτός τη Σάρλοτ και τον Λούις.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι το πιο αναγνωρίσιμο και νεότερο σε ηλικία αγόρι που θα λάβει μέρος στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, η οποία πήρε τελικά και επίσημα τον τίτλο της βασίλισσας όπως αναφέρεται στην επίσημη πρόσκληση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Page of honour: Ο ιστορικός ρόλος του πρίγκιπα Τζορτζ στη στέψη - Γιατί άφησαν εκτός την πριγκίπισσα Σάρλοτ

Σε αυτή την ιστορική περίσταση για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, τα αγόρια που θα λάβουν μέρος στο τελετουργικό θα μεταφέρουν τις βασιλικές ρόμπες του ζευγαριού στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Όλα τα παιδιά ανήκουν στην οικογένεια του Καρόλου και της Καμίλα και στο στενό φιλικό περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη: Α ρε Κέιτ με τα ωραία σου! Η πριγκίπισσα της Ουαλίας με φανταστικό χακί σύνολο - Μαζί με τον Ουίλιαμ, τον Τζορτζ, την Σάρλοτ & τον Λούις (φωτό & βίντεο)

Υπεράνω όλων ο πρίγκιπας Τζορτζ

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συγκινήθηκαν που ο βασιλιάς ήθελε ο εγγονός του να παίξει έναν τόσο σημαντικό ρόλο στη στέψη του, ωστόσο είχαν κάποιους ενδοιασμούς. Οι γονείς του ήθελα να να είναι σίγουροι ότι ο εννιάχρονος Τζορτζ θα αισθανόταν άνετα στον δημόσιο έλεγχο που συνεπάγεται αυτός ο ρόλος που θα αναλάβει.

Μετά από συζητήσεις με τον ίδιο τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής μετά τον πατέρα του, ο νεαρός και οι γονείς του δέχτηκαν να αναλάβει αυτόν τον σημαντικό ρόλο.

Αν και μόλις 9 ετών, ο Τζορτζ είναι προετοιμασμένος ήδη για να στέκεται στο ύψος ανάλογων περιστάσεων.

Όλοι θυμόμαστε την υπέροχη στιγμή όπου ο 9χρονος Τζορτζ κοίταξε τρυφερά τη Βασίλισσα στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ την τελευταία ημέρα των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια βασιλείας της.

prince george

Τι σημαίνει ο ρόλος "page of honour"

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε χθες το βράδυ: "Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με τον ρόλο του πρίγκιπα Τζορτζ στη Στέψη, θα είναι μια απίστευτα ιδιαίτερη στιγμή".

Τα υπόλοιπα αγόρια που θα βρεθούν στη στέψη ως "pages" προέρχονται από την οικογένεια της Καμίλα και περιλαμβάνουν τους εγγονούς της Γκας και Λούις Λόπες, 13 ετών, και τον Φρέντι Πάρκερ Μπόουλς, 12 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Aπίστευτος πρίγκιπας Τζόρτζ: "Ο μπαμπάς μου θα γίνει βασιλιάς, οπότε καλύτερα να προσέχεις" - Η ατάκα που ''πέταξε'' σε συμμαθητή του

Επικεφαλής όλων θα είναι ο Τζορτζ, ως page of honour που είναι μια ιστορική τελετουργική θέση, που πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε επίσημες κρατικές περιστάσεις.

Ενώ ο πρίγκιπας Τζορτζ θα έχει επίσημο ρόλο στην στέψη του παππού του, δεν θα συμβεί το ίδιο με τα αδέλφια του Σάρλοτ και Λούις. Η Σάρλοτ δεν μπορεί να εμφανιστεί επειδή είναι κορίτσι και ο Λούις επειδή είναι πολύ μικρός σε ηλικία.

Ο ατίθασος γιος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Συγκεκριμένα, ο Λούις, του οποίου η παρουσία στη στέψη είναι στον αέρα, έγινε πρωτοσέλιδο τον Ιούνιο του 2022 για τις αστείες γκριμάτσες που έκανε στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Ο μικρός πρίγκιπας όχι μόνο έκλεισε τα αυτιά του και ούρλιαξε κατά τη διάρκεια του Trooping the Colour flypast και έκανε κάθε πιθανή και απίθανη γκριμάτσα, αλλά τρεις ημέρες νωρίτερα, στην παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, έδωσε ένα μίνι σόου, χορεύοντας, βγάζοντας τη γλώσσα του στην Κέιτ Μίντλετον, κλείνοντάς της το στόμα και φέρνοντάς την εμφανώς σε δύσκολη θέση.

Παρότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας έμοιαζε να αγχώνεται τρομερά εκείνες της στιγμές, ο ατίθασος πρίγκιπας Λούις έγινε πρωτοσέλιδο με αποθεωτικά σχόλια, γιατί η συμπεριφορά του δεν ήταν τίποτα άλλο από την τυπική συμπεριφορά ενός ατίθασου τρίχρονου παιδιού.

Το πρόβλημα βέβαια για το παλάτι, που πάντα θέλει η προσοχή να στρέφεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ήταν ότι ο Λούις κέντρισε όλη την προσοχή και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Ετσι αποφασίστηκε να αποκλειστεί και από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς κανείς από το παλάτι, ούτε και οι γονείς του θα διακινδύνευαν ο μικρός να τινάξει στον αέρα την καλοκουρδισμένη και προσεκτικά σκηνοθετημένη τελετή... Και να κλέψει και την προσοχή όλων. Κάτι αντίστοιχο προφανώς σκέφτονται και για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου...

Διαβάστε ακόμη: Η στιγμή που η 7χρονη Σάρλοτ δίνει οδηγίες στον 9χρονο αδελφό της πρίγκιπα Τζορτζ: «Πρέπει να υποκλιθείς» - Την υπάκουσε ο διάδοχος (βίντεο)

Με την παρουσία του θα διαφωνεί σίγουρα και η Καμίλα, η οποία θα στεφθεί βασίλισσα, όπως αποκαλύφθηκε από την πρόσκληση της στέψης. Η Καμίλα ήταν εκείνη που είχε νευριάσει στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ με τις μικροσκανδαλιές του Τζορτζ με τη Σάρλοτ, βάζοντας μάλιστα χέρι στην Κέιτ Μίντλετον για να μαζέψει τα παιδιά της...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ