Σερβία: Πάσχα στο Βελιγράδι - 5ημέρες / 4νύχτες - Εξερευνήστε τα Βαλκάνια τη γιορτινή περίοδο! (φωτό)

Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

Επισκεφθείτε τα Βαλκάνια την περίοδο του Πάσχα! Δείτε από κοντά τη Σερβία και το ιδιαίτερο Βελιγράδι. Εξερευνήστε τις μικρές πόλεις που κρύβουν μυστικά...

Οι αναχωρήσεις είναι: 13, 19/4

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Βελιγράδι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη στη πρωτεύουσα της Σερβίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, χρόνος ελεύθερος και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Γοητευτικό μες στις αντιθέσεις του, γεμάτο πάρκα, με πολύ ζωντανή coffee & bar culture, το Βελιγράδι δεν πλασάρεται τυχαία ως ‘’το Βερολίνο των Βαλκανίων ’’ από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Βελιγράδι
Μετά το πρωινό, θα γνωρίσουμε το πανέμορφο Βελιγράδι, με το φρούριο Kalemegdan να δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης - μία από τις πιο «πολυφωτογραφημένες» πόλεις στον κόσμο. Ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαήλοβα είναι ο πρώτος δρόμος της πόλης που ονοματοδοτήθηκε και ταυτόχρονα ο αγαπημένος πεζόδρομος ντόπιων και επισκεπτών για βόλτα όλες τις ώρες της ημέρας. Η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα και ο εντυπωσιακός ναός του Αγίου Σάββα είναι μερικά από τα αξιοθέατα. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci
Πρωινό και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Θα επισκεφθούμε μια ή δύο μονές. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ. Χτισμένο στις όχθες του Δούναβη, στη γραφική παλιά πόλη ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει κατά μήκος του πεζοδρόμου Zmaj Jovina και να ανακαλύψει μικρά μαγαζιά και κρυμμένες πλατείες. Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι, πλούσια σε αρχιτεκτονικά κτίρια όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό πατριαρχείο, η Θεολογική Σχολή, το 1ο σέρβικο γυμνάσιο, και άλλα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα τοπικό οινοποιείο όπου θα δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών και μέλι. Επιστροφή στο Βελιγράδι και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.


4η ΜΕΡΑ
Βελιγράδι
Αφού πάρουμε το πρωινό, η μέρα μας είναι ελεύθερη στην ολοζώντανη αυτήν πόλη για να περπατήσετε στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Προτείνουμε να ανακαλύψετε την περιοχή Skadarlija, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αποτελεί την ιδανική περιοχή για τους πιο μποέμ τουρίστες και ντόπιους, παίρνοντας συχνά τον χαρακτηρισμό «η Μονμάρτη του Βελιγραδίου». Στην περιοχή αυτή σύχναζαν μποέμ ποιητές και καλλιτέχνες στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ σήμερα είναι γεμάτη με café, εστιατόρια, μπαράκια. Στο λιθόστρωτο δρόμο της θα βρείτε και μουσικούς του δρόμου, όπως και πολλές γκαλερί κι όσο καλοκαιριάζει.. τόσο το μέρος ζωντανεύει, με καρέκλες έξω στους δρόμους, μουσική κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ
Βελιγράδι - Αθήνα
Αφού πάρουμε το πρωινό, θα έχουμε στη διάθεση μας λίγο χρόνο ελεύθερο πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Πτήσεις με Air Serbia

13/04 Αθήνα Βελιγράδι 16.20 17.00 JU 513

17/04 Βελιγράδι Αθήνα 13.05 15.35 JU 512 

19/04 Αθήνα Βελιγράδι 15.30 16.10 JU 513

23/04 Βελιγράδι Αθήνα 12.25 14.55 JU 512

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ