Η.Π.Α: Έκανε διπλή μαστεκτομή στα 29 της - "Αισθάνομαι σίγουρη και badass με το νέο μου στήθος" (φωτό - βίντεο)

Στο πλευρό της η αρραβωνιαστικιά της...

Η Στέφανι Γκερμίνο πήρε την δύσκολη απόφαση στην ηλικία των 29 να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και επέλεξε να μην κάνει μετεγχειρητική αποκατάσταση - αλλά δηλώνει περήφανη για το επίπεδο στήθος της, παρά τα όσα λένε οι haters.

Η 29χρονη μητέρα ενός παιδιού από την Φλόριντα έχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού. Πρώτα είδε τη γιαγιά της να παλεύει δύο φορές με τη νόσο και στη συνέχεια τη μητέρα της να διαγιγνώσκεται θετική με την ίδια γενετική μετάλλαξη.

Με 50% πιθανότητα να φέρει το ίδιο γονίδιο, υποβλήθηκε στην επέμβαση στις 27 Οκτωβρίου 2021 και λέει ότι τώρα αισθάνεται «σίγουρη και badass» με το νέο της στήθος.

«Δεν επρόκειτο να περιμένω μέχρι να μου συμβεί όντως κάτι για να κάνω κάτι γι' αυτό», λέει η Στέφανι, που είναι ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, στην South West News Service. «Δεν ήθελα να πάρω αυτό το ρίσκο».

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, περίπου το 13% των γυναικών θα αναπτύξουν καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 55% έως 72% των γυναικών που κληρονομούν την παραλλαγή BRCA1 - την οποία είχε η μητέρα της Στέφανι- θα εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μέχρι την ηλικία των 70 έως 80 ετών.

Μετά την μαστεκτομή, η Στέφανι αποφάσισε ωστόσο να μην κάνει αποκατάσταση για να αποφύγει περαιτέρω επιπλοκές, παρόλο που ο χειρουργός τής είπε ότι θα το μετάνιωνε.

«[Τους] είπα ότι ήθελα να είμαι "επίπεδη σαν αγόρι προεφηβικής ηλικίας" και δεν το μετανιώνω καθόλου!», λέει, σημειώνοντας ότι η αρραβωνιαστικιά της, Νταϊάνα Μόργκαν, 35 ετών, την βρίσκει υπέροχη χωρίς στήθος.

«Χρειάστηκε μόνο μια συζήτηση με την αρραβωνιαστικιά μου για να σκεφτώ ότι θα δείχνω υπέροχη χωρίς στήθος, επειδή υπάρχουν λιγότεροι κίνδυνοι από το να βάλω εμφυτεύματα», είπε.

Θέλοντας να μοιραστεί την ιστορία της, άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στο TikTok τον Ιούνιο του 2022.

Διαβάστε ακόμη: 29χρόνη Αγγλίδα καλλονή έκανε αφαίρεση των μαστών της σαν την Αντζελίνα Τζολί – έχει παρόμοιο σπάνιο γονίδιο (φωτό)

«Ο κόσμος μου λέει "κανείς δεν θέλει να το δει αυτό", αλλά μετά κοιτάζω και διαπιστώνω ότι στην πραγματικότητα ακολουθούν τον λογαριασμό μου!», δήλωσε η Στέφανι, η οποία μετρά πάνω από 2.000 followers και 40.000 στο Instagram.

@theebooblessbabe Do you know what an AFC is? It’s an Aesthetic Flat Closure which means there is no reconstruction done after a double mastectomy. Check out my pinned video to see why I got one ?? #fyp #brca #mastectomy #aestheticflatclosure #afc #flattie ♬ original sound - Stephanie Germino

Ωστόσο, λέει ότι δεν επικροτούν όλοι την απόφασή της - με haters να της επιτίθενται για το επίπεδο στήθος της.

«Όταν βλέπουν το στήθος μου στο TikTok, πολλοί υποθέτουν ότι είμαι σε διαδικασία φυλομετάβασης, κάτι που δεν ισχύει», εξήγησε. «Άλλοι λένε ότι λυπούνται τον σύντροφό μου ή μου λένε ότι κανένας άντρας δεν θα με θέλει», συνέχισε.

@theebooblessbabe Help me get my main account back please ?? Theebooblessbabe Form linked in my bio to ask @TikTok @tiktok creators to reinstate my main account ! #fyp #brca #mastectomy #aestheticflatclosure #afc #flattie ♬ Tubarão Te Amo - DJ LK da Escócia & Tchakabum & Mc Ryan SP

«Το πιο συνηθισμένο είναι που μου λένε να "βάλω μια μπλούζα" - εγώ απλά απαντάω "όχι ευχαριστώ, προτιμώ να μην το κάνω"».

@theebooblessbabe I got a double mastectomy due to having a genetic mutation and decided not to get reconstruction. #fyp #brca #mastectomy #aestheticflatclosure #afc #flattie ♬ Level Up - Ciara

«Για όποιον νιώθει ανασφάλεια, σχόλια όπως αυτά που δέχομαι θα μπορούσαν να τον φέρουν σε πολύ άσχημη θέση», παραδέχεται η Στέφανι, αλλά λέει ότι είναι ευχαριστημένη με την επιλογή της και δεν θα την άλλαζε.

Διαβάστε ακόμη: Νατάσα Παζαΐτη: Νέα μέθοδος αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή με πλέγμα "τσέπη-στηθόδεσμος" (φωτό)

«Είμαι τόσο σίγουρη για την απόφασή μου και το επίπεδο στήθος μου», συνέχισε. «Απλά δεν με νοιάζει!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ