Η πριγκίπισσα Alexandra παντρεύτηκε... ξανά! - Η θρησκευτική τελετή & το πέπλο γεμάτο με πέρλες και χάντρες (φωτό)

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον Nicolas Bagory σε μια πολυτελή θρησκευτική τελετή στη νοτιοανατολική Γαλλία το απόγευμα του Σαββάτου.

Η 31χρονη πριγκίπισσα, έδειχνε κομψή μέσα στο κατάλευκο νυφικό της, με ντραπέ λεπτομέρειες, και ένα μακρύ πέπλο διακοσμημένο με χάντρες και πέρλες. Φόρεσε επίσης μια τιάρα και επέλεξε ένα φυσικό μακιγιάζ, ενώ έλαμπε κυριολεκτικά από ευτυχία.

Η Αλεξάνδρα συνοδευόταν από τον πατέρα της, Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου Ανρί, καθώς εισήλθε στην εκκλησία στο Bormes-les-Mimosas για τη θρησκευτική τελετή. Η μητέρα της Μαρία Τερέζα, η Μεγάλη Δούκισσα, εθεάθη να εισέρχεται στην εκκλησία λίγα λεπτά νωρίτερα με ένα εκκεντρικό outfit σε αποχρώσεις ναυτικού μπλε και πράσινου.

Η θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πολιτικό γάμο της Αλεξάνδρας και του Νικολάου στο Δημαρχείο του Λουξεμβούργου. Για τον πολιτικό της γάμο, η νύφη είχε επιλέξει μια κομψή κρεμ ολόσωμη φόρμα αντί για νυφικό,  ενώ είχε τα μαλλιά της χαλαρά πιασμένα.

Ο γαμπρός είχε φορέσει ένα ναυτικό μπλε κοστούμι με ανοιχτή μπλε γραβάτα. Μετά την τελετή, το λαμπερό ζευγάρι στάθηκε στα σκαλιά έξω από το Δημαρχείο και χαιρέτησε τους θαυμαστές που είχαν συγκεντρωθεί για να τους δουν από κοντά.

Η Αλεξάνδρα και ο Νίκολας ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον περασμένο Νοέμβριο. Η επίσημη ανακοίνωση έγραφε: «Οι Αυτού Βασιλικές Υψηλότητες, ο Μέγας Δούκας και η Μεγάλη Δούκισσα έχουν την μεγάλη χαρά να ανακοινώσουν τον αρραβώνα της κόρης τους, της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας πριγκίπισσας Αλεξάνδρας με τον κύριο Νίκολας Μπαγκόρι».

Ποια είναι η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα
Η Αλεξάνδρα είναι το τέταρτο παιδί και μοναδική κόρη του Μεγάλου Δούκα Ερρίκου και της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Τερέζα. 

Αυτή τη στιγμή είναι έβδομη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, μετά τον μεγαλύτερο αδελφό της Μεγάλο Δούκα Γκιγιάμ, τον 2χρονο γιο του πρίγκιπα Κάρολο, τον νεογέννητο γιο του πρίγκιπα Φρανσουά, τον μεγαλύτερο αδελφό της πρίγκιπα Φελίξ, την 8χρονη κόρη του πριγκίπισσα Αμαλία και τον 6χρονο γιο του πρίγκιπα Λίαμ. Μετά την Αλεξάνδρα ακολουθεί ο μικρότερος αδελφός της, ο πρίγκιπας Σεμπαστιάν.

Ο 33χρονος Νίκολας, από την άλλη, μεγάλωσε στη Βρετάνη της Γαλλίας και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κλασικές σπουδές, προτού συνεχίσει την καριέρα του σε κοινωνικά και πολιτιστικά προγράμματα. Παραμένει ασαφές πότε συνδέθηκε το ζευγάρι ή πόσο καιρό ήταν μαζί πριν αρραβωνιαστούν.

Μέχρι τα 20ά της γενέθλια, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα ήταν αποκλεισμένη από τη σειρά διαδοχής. Aυτό άλλαξε το 2011, όταν ο μεγάλος δούκας Ανρί υιοθέτησε την απόλυτη πρωτογονία, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι απόγονοί του μπορούν να διεκδικήσουν το θρόνο, ανεξαρτήτως φύλου.

Ήταν εννέα ετών όταν ο πατέρας της ανέβηκε στον θρόνο το 2000, αφού ο παππούς της παραιτήθηκε. Σύμφωνα με το διαδικτυακό βιογραφικό της, η Αλεξάνδρα μιλάει άπταιστα τέσσερις γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα λουξεμβουργιανά, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά. Μπορεί επίσης να συνεννοηθεί στα γερμανικά και τα ιταλικά.

Διαβάστε ακόμη: Οι δυο πριγκίπισσες που περιμένουν τον γαμπρό: Η Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου και η Ιμάν της Ιορδανίας (φωτό)

Καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών της - τις οποίες πραγματοποίησε στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιρλανδία, η πριγκίπισσα του Λουξεμβούργου εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις διεθνείς σχέσεις και τις συγκρούσεις.

Έκανε ακόμη και πρακτική άσκηση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, όταν το Λουξεμβούργο ήταν ένα από τα μη μόνιμα μέλη τους. Αφιερώνει τον χρόνο της στην εθελοντική εργασία σε οργανώσεις προσφύγων και αγαπά τον αθλητισμό, καθώς είναι δραστήρια σκιέρ, χορεύτρια και τενίστρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ