Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Τίτλοι τέλους για τη συμφωνία μαμούθ των 20 εκατ. με το Spotify

Τι συνέβη;

Το Spotify ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας του με την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι, με τις δύο πλευρές να βγαίνουν ζημιωμένες.

Ο γίγαντας του streaming και η εταιρεία παραγωγής ήχου της Μέγκαν και του πρίγκιπα Χάρι, Archewell Studio, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης, στην οποία αναφέρουν ότι «συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμοι τους και είναι περήφανοι για τη σειρά που φτιάξαμε μαζί».

Μαζί με το podcast, κόπηκε και η αμοιβή τους - Δε θα πάρουν 20 εκατομμύρια δολάρια
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι φέρεται να υπέγραψαν συμφωνία 20 εκατομμυρίων δολαρίων με το Spotify για το έργο στα τέλη του 2020, αλλά οι γνώστες της εταιρείας streaming ισχυρίζονται πως το βασιλικό ζεύγος δεν πληρούσε το κριτήριο παραγωγικότητας που απαιτείται για να λάβει το πλήρες ποσό, ανέφερε η Wall Street Journal. Τι σημαίνει αυτό; Χάρι και Μέγκαν δεν πήραν τα 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ένας μέρος του ποσού.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Χάρι: «Θα ήταν ευπρόσδεκτος ξανά στη βασιλική οικογένεια» - Με ποιον όρο θα επέστρεφε πίσω;

Η αποφασισμένη Μέγκαν πάντως δεν το βάζει κάτω και εξακολουθεί να σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερα podcasts και να βρει μια νέα στέγη για τη σειρά της, στην οποία είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν η φίλη της Σερένα Γουίλιαμς, η Μαράια Κάρεϊ και ο νοτιοαφρικανός κωμικός Τρέβορ Νόα.

Το πρακτορείο ταλέντων που υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την Μέγκαν, το WME, δήλωσε στη WSJ: «Η ομάδα πίσω από το Archetypes παραμένει υπερήφανη για το podcast που δημιούργησε στο Spotify. Η Μέγκαν συνεχίζει να αναπτύσσει περισσότερο περιεχόμενο για το κοινό του Archetypes σε άλλη πλατφόρμα».

Η είδηση πάντως αυτή της λύσης της συνεργασίας έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για το Spotify, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 200 μέλη του προσωπικού του – περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού του. Επικαλέστηκε δυσκολίες στο να καταστεί το podcast κερδοφόρο, παρά τη δημοτικότητά του μεταξύ των ακροατών.

Η σπόντα της Μέγκαν Μαρκλ στο τελευταίο επεισόδιο
Η Μέγκαν έκλεισε το 12ο επεισόδιο της σειράς podcast Archetypes με ένα κομμάτι ποίηση για την επιβίωση, παραλείποντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε μια πιθανή δεύτερη σειρά. Συγκεκριμένα, κλείνοντας την εκπομπή, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά άνδρες, χρησιμοποίησε στίχους από ποίημα του Έλληνα μεταπολεμικό ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο και είπε: «Τι δεν κάνατε για να με θάψετε; Αλλά ξεχάσατε ότι ήμουν ένας σπόρος».

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Η σπάνια φωτό της κόρης τους Λίλιμπετ, από τότε που γεννήθηκε - Ποιος την μοιράστηκε;

Τα σχέδιά της για το μέλλον
Αν πάλι νομίζατε ότι η Μέγκαν θα τα βάψει μαύρα, κάνετε λάθος. Οι φήμες λένε πως η δούκισσα του Σάσεξ θα μπορούσε σύντομα να επαναφέρει το blog ευεξίας και lifestyle, το Tig, το οποίο είχε κλείσει λίγο πριν τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Χάρι, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την ιστοσελίδα Goop της Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία φέρεται να αξίζει 200 εκατομμύρια λίρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ