Τι να φάτε, τι να πιείτε και τι να παραλείψετε σε περίοδο καύσωνα - Ο οδηγός που πρέπει να ακολουθήσετε

Οι περίοδοι καύσωνα οδηγούν πολλούς να θέλουν να αποφεύγουν το μαγείρεμα και να τρώνε μόνο παγωτό.

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους των αυξημένων θερμοκρασιών είναι η αφυδάτωση.

Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα που είναι ιδιαίτερα ενυδατικά – και νόστιμα, ακόμη και σε έντονη ζέστη!

Συγκεκριμένα τα πιο ενυδατικά τρόφιμα είναι: αγγούρι, μαρούλι iceberg, κολοκύθια, ραπανάκι, ντομάτες, λάχανο, φράουλες, καρπούζι, πιπεριές και πεπόνι.

Όσον αφορά το νερό, ένα καλό «κόλπο» για να αυξήσετε την πρόσληψη του, είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι με επένδυση αλουμινίου για να το κρατήσετε πιο δροσερό αλλά και για να σας υπενθυμίζει την ενυδάτωσή σας.

Αναφορικά με τα ροφήματα, μια καλή επιλογή για ενυδάτωση είναι οι χυμοί χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο φρουτοποτό με μανταρίνι, το οποίο πέρα από την ενυδάτωση θα σας προσφέρει και πολλά οφέλη.

Τα μανταρίνια εκτός από πολύ γευστικά, είναι και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας: πλούσια πηγή βιταμίνης Α και καροτένιου.

Η πρόσληψη αρκετής βιταμίνης Α ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην επούλωση των πληγών. Συγχρόνως, η φωτοπροστατευτική δράση του β-καροτένιου σε συνδυασμό με τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τη γήρανση του δέρματος, αναφέρει το logodiatrofis

Ακόμα, τα μανταρίνια παρέχουν σχεδόν το 80% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C, γεγονός που σημαίνει ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Τέλος, σχετικά με τους περιορισμούς σε περίοδο καύσωνα, καλό θα ήταν να περιορίσετε το αλκοόλ. Σε περίπτωση που πίνετε, φροντίστε να έχετε ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ.

Θυμηθείτε, προτείνεται η κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά και παράλληλα κατανάλωση έως και τριών λίτρων υγρών ημερησίως σε εξαιρετικά ζεστές μέρες, ειδικά αν ασκείστε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ